Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Гдє ві сохнітє бєльйо?

Субота, 15.11.2014 21:58   

   Позавчора в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району (мікрорайон ДВРЗ) відбулася вистава "У Києві, на Подолі" (інша назва - "Гдє ві сохніте бєльйо?"). Артисти Театру народної традиції "Дзеркало" грають цю виставу вже не перший рік, однак вона продовжує викликати великий інтерес публіки. Головна причина успіху - незмінна актуальність п'єси. Це заслуга як художнього керівника театру Володимира Петранюка, так і акторського колективу.

   Ось і цього разу глядачі вистави побачили в ній моменти, тісно пов'язані з теперішнім часом. Життєва мудрість представників різних національностей, які дружно живуть у подільському дворі, сьогодні ще актуальніша, ніж тоді. А найколоритніший персонаж п'єси, дільничний міліціонер Собачко, всерйоз переживає з приводу корупції та люстрації.

   Основні сюжетні лінії п'єси - кохання єврейської дівчини та юнака-українця, складні взаємовідносини між їхніми батьками та матерями - чергуються з розповідями точильника ножів та ножиць. Цей мудрий чоловік порівнює тісний подільський будинок з Ноєвим ковчегом, зліпленим з решток дніпровських човнів. Ковчег цей мирно пливе хвилями життя, і є в ньому місце і для українців, і для росіян, і для євреїв, і навіть для китайців. Як і годиться ковчегу, є в ньому й тварина - коза Машка, яку по декілька разів перепродують один одному хитрий єврей і буцімто простодушний українець.



   Найбільш хвилююча частина вистави - сцени, які розповідають про історію кохання. Акторам вдалося донести до глядачів і чистоту почуттів, і взаємну довіру закоханих, які починають будувати своє життя в нелегкі повоєнні часи. Видно, що впевненість, сила і бадьорість молодих людей допоможуть їм перебороти всі труднощі.

   Тонкий гумор, притаманний грі акторів, несе великий заряд оптимізму. По ходу вистави глядачі часто сміються. Витівки дорослих людей, помножені на їхні національні особливості, оригінальні вислови і навіть безкінечні випивки заставляють глядачів то посміхатися, то сміятися вголос.

   Вітаємо артистів Театру народної традиції "Дзеркало" з успіхом, а їхнього керівника Володимира Петранюка - зі званням "Заслужений діяч мистецтв України", присвоєним Указом Президента України №856/2014 від 9 листопада 2014 року. Дякуємо за вашу роботу!

   Спитаєте, так все-таки: "Гдє ві сохнітє бєльйо?". Якщо Ви не були на виставі, то підкажемо правильну відповідь: "У духовці на вірьовці!". Приходьте на вистави театру "Дзеркало", не пошкодуєте!


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Клуб".


Вам була корисна ця стаття?

Володимир  16.11.2014 14:49
Гарна рецензія на чудову виставу!

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):