Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

День фармацевтичного працівника України

Субота, 20.09.2014    

   Сьогодні, в третю суботу вересня - День фармацевтичного працівника України. Це професійне свято встановлене Указом Президента України № 1128/99 від 07.09.1999 року. На фармацевтичному ринку України здійснюють діяльність десятки тисяч суб’єктів господарювання, в тому числі більше 9 тисяч аптек, приблизно 5 тисяч аптечних пунктів, 6 тисяч аптечних кіосків та майже 7 тисяч лікувально-профілактичних закладів. В 2014 році День фармацевтичного працівника України припадає на 20 вересня.

   Пропонуємо читачам віртуальну екскурсію до Аптеки-музею в м.Києві. Музей знаходиться на Подолі, неподалік від Житнього ринку на вулиці Притисько-Микільській, 7. Дивлячись ззовні, важко здогадатись, що невеликий одноповерховий будинок біля воріт Флорівського монастиря зберігає в собі не лише цікаві старовинні експонати, а й дивовижну атмосферу аптеки 18-19 століть. Дванадцять залів музею дають відвідувачам не тільки знання, а й сильні емоційні відчуття, включаючи адреналін від огляду підземних експозицій.

   Чого варта, наприклад, інсталяція майстерні алхіміка: маг сидить, схилившись над колбою, біля якої купа монет. Є така традиція, що треба залишити і свою монетку, тоді омріяне бажання обов'язково здійсниться. Характерно представлена хата знахарки: тут є й піч, і посуд, і всі необхідні атрибути народної цілительки того часу, зокрема підвішені під стелею польові та лісові трави. Аптека-музей - у новій фотогалереї сайту "Ліски".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Медицина".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):