Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Радянський та український Крим на картинах українських художників

Понеділок, 28.07.2014 р.  

   29 липня 2014 року в залах «Хлібні» (консисторія) заповідника «Софія Київська» відкривається виставка «Вся правда про Крим. Пленерні хроніки». На виставці будуть представлені понад 100 робіт, виконаних українськими художниками кількох поколінь за більш ніж півстоліття мистецького «освоєння» Криму. Серед популярних пленерних майданчиків півострова – Бахчисарай, Судак, Ялта, Коктебель, Феодосія, Гурзуф.
   В експозицію виставки «Вся правда про Крим. Пленерні хроніки» увійшли роботи Сергія Подервянського, Бориса Рапопорта, Романа Сельського, Григорія Сокиринського, Анни Файнерман, Юрія Химича, Тетяни Яблонської.
   Покоління, що прийшло в мистецтво у 1980-90-х роках, представлено іменами Олександра Аполлонова, Олексія Белюсенка, Олексія Вакарчука, Бориса Єгіазаряна, Катерини Корнійчук, Олени Придувалової та інших.
   На виставці представлені також пленерні об’єкти художників, які сформувалися вже за часів незалежності України, серед них: Олег Винник-Штеп, Сергій Коваленко, Валентина Сафіна, Артем Толстухін і Валерій Шматько.
   Більшість робіт для виставки надані родинами художників та приватними колекціонерами, і в музейному контексті показуються вперше.

   Адреса Софійського музею: м.Київ, вул.Володимирська, 24. Телефони: (044)278-62-62, 278-61-52. Пам'ятки відкриті для огляду: Софійський собор, ХІ ст.: неділя – четвер – з 10 години до 18 години; п’ятниця, субота – з 10 години до 19 години; Дзвіниця, ХVІІІ ст.: щодня з 9 год. до 18 год.; Хлібня (консисторія), ХVІІІ – ХІХ ст.: неділя – четвер – з 10 години до 18 години; п’ятниця, субота – з 10 години до 19 години; Будинок митрополита, ХVІІІ ст.: неділя – четвер – з 10 години до 18 години; п’ятниця, субота – з 10 години до 19 години.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):