Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Поламані лавочки - це вандалізм? Чи самозахист?

Субота, 19.07.2014 р.  

  Варто лише потеплішати, не кажучи вже про спеку, як біля київських будинків виявляються поламаними лавочки, які благополучно пережили неушкодженими і мокру осінь, і холодну зиму. Причина такого вандалізму в тому, що мешканцям заважають галасливі компанії, які щоночі культурно відпочивають на цих лавочках.
   Окрім лавочок, згадані компанії полюбляють і сходи біля під'їздів, і парапети чи будь-які горизонтальні поверхні, розташовані в затишному на їхній погляд місці. Про навіси й веранди в дитячих садочках годі й говорити.
   Лавочки або ламають, або розрізають навпіл ножовками, або навіть викопують зовсім із землі, щоб не залишилось і сліду. Сходи та огорожі дитячих садочків вимащують машинним маслом, молодих людей обливають з вікон водою та кидають у них картоплини. На інтернет-форумах радять посипати лавочки перцем або хлоркою, забуваючи, що лавочки потрібні також і вдень, і сидять на них не тільки хулігани, а й помірковані люди.

   Звичайно, мешканці не відразу переходять до таких радикальних методів боротьби за тишу. Спочатку вони намагаються усно чи письмово усовіщати порушників, а коли це не допомагає - викликають міліцію. Однак всі ці методи боротьби, мабуть, не дуже ефективні, раз лавочки продовжують щороку ламати. А що ж робити з хуліганами? Чи може є й інші способи? Як гадаєте, шановні читачі?


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):