Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Закінчує роботу виставка "Вцілілі та повернені"

Неділя, 29.06.2014 р.  

   Експозиція "Вцілілі та повернені" складається з полотен вітчизняних класиків живопису, що були кілька років тому надані у "тимчасове користування" до Київської міської державної адміністрації (1990-2011 рр.), а також у представницькі приміщення Адміністрації Президента України (2011-2014 рр.).
   Протягом цих років картини знаходились у владних кабінетах. Тепер вони повернені до Музею історії міста Києва і стали доступні для огляду киянам та гостям міста. На виставці представлено частину художньої колекції Музею, яка під час буремних подій у місті 18-21 лютого 2014 року була врятована з фондосховищ, що знаходяться в Українському домі.

   В експозиції - переважно міські пейзажі, особливо зображення Києва недавніх часів. Серед провідних тем київських пейзажів другої половини ХХ століття – війна та її руйнівні наслідки, відбудова та поява нових районів, старі пам’ятки, схили Дніпра, парки міста.
   Жанр переживає свій справжній розквіт в творчості видатних живописців Сергія Шишка, Миколи Глущенка, Федора Коновалюка, в «офіційних» панорамах Василя Чегодара та ліричних полотнах Михайла Вайнштейна.
   Квиток на виставку коштує 30 гривень, для дітей та пенсіонерів - вдвічі дешевше. Право фотографувати в залі виставки дає квиток вартістю 30 грн. Адреса музею: вул.Б.Хмельницького, 7 (метро Театральна). Телефони: (044)520-2827, 520-2826.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):