Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Люстраційний комітет контролює вибори голови Вищого адміністративного суду

Середа, 11.06.2014 р.  

   Вчора, 10 червня 2014 року відбулись заплановані раніше збори суддів Вищого адміністративного суду України, на повістці дня яких було обрання делегатів на з’їзд суддів та конференцію, а також обрання голови ВАСУ та його заступників.
   17 квітня та 19 травня Вищий адмінсуд також планував провести засідання для обрання голови, але голосування було зірване активістами самооборони й "Правого сектора". Відомо, що сьогодні на засіданні теж були присутні представники партії "Правий сектор", самооборони Майдану та голова люстраційного комітету Єгор Соболєв, а перед входом у будівлю Вищого адмінсуду було близько 30 бійців 4-й сотні самооборони Майдану (див. фото). Всі вони протестували проти однієї з кандидатур - судді Миколи Кобилянського, бо вважають його причетним до родини колишнього президента Віктора Януковича.

   Після обіду було повідомлено, що судді Вищого адміністративного суду не змогли обрати собі голову. У першому турі голосування брали участь судді Микола Кобилянський, Олександр Нечитайло, Михайло Смокович і виконувач обов'язків голови Вищого адмінсуду Катерина Леонтович. За Кобилянського проголосував 21 суддя, за Нечитайло – 24, за Смоковича – 15 і за Леонтович – 13. Таким чином, у другий тур голосування вийшли Кобилянський і Нечитайло. У другому турі Кобилянському віддали свої голоси 34 судді, а Нечитайло – 32 судді, але при цьому 10 бюлетенів було визнано зіпсованими.
   Таким чином, ніхто з кандидатів не набрав більшість голосів, і Вищий адмінсуд не зміг обрати собі голову. Згідно з законом, не раніше ніж через три дні збори суддів мають провести ще одне засідання і ще раз проголосувати за обрання голови суду. Вищий адмінсуд вирішив провести нове голосування 16 червня о 10:00.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):