Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Самовільне перегороджування коридорів

П'ятниця, 16.05.2014    

   Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій регулярно проводять профілактично-інформаційні рейди зі стану пожежної безпеки столичних багатоповерхових житлових будинків. Під час рейдів перевіряється стан пожежної безпеки місць загального користування житлових будинків. Особлива увага приділяється стану утримання шляхів евакуації – сходових клітин, ліфтових холів, загальних коридорів. Адже самі мешканці часто захаращують проходи, що заважає вільному пересуванню людей та робить неможливим термінову евакуацію у випадку виникнення пожежі.

   Окрім цього однією з основних проблем є встановлення перегородок (дверей) в загальних коридорах мешканцями будинку. Такі перегородки перекривають доступ до шахт димовидалення. Рятувальники нагадують, що в житлових будинках найчастіше трапляються наступні порушення правил пожежної безпеки:
- перегородки (двері) на сходових клітинах мають відчинятися по ходу евакуації людей з приміщень;
- запасний вихід має бути відчиненим;
- заборонено прокладання проводів кабельної та інтернет-мережі в шахтах димовидалення;
- не укомплектовані пожежні крани;
- несправні насоси підвищення тиску води.

   Окремо увагу слід приділяти входам до підвалів і технічних поверхів, які мають бути зачиненими, адже дуже часто туди проникають сторонні особи. А також на невчасне вивезення великогабаритного сміття, що перегороджує під′їзд до будинку. Усі ці порушення у разі виникнення пожежі можуть призвести до значних матеріальних втрат та загибелі людей.

Самовільне перегороджування Самовільне перегороджування Самовільне перегороджування

Р І Ш Е Н Н Я

   "13" травня 2013р. Дніпровський районний суд м.Києва, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Дніпровського району міста Києва до ОСОБА_1 про незаконне перепланування місця загального користування, встановив:
...
   Позивач звернувся до суду з вказаною позовною заявою, посилаючись на те, що відповідач є власником квартири АДРЕСА_1. Відповідач самовільно, без дозволів органів місцевого самоврядування виконав перепланування місця загального користування, а саме: встановив перегородку з дверима на сходовій клітині між 6-7 поверхами вказаного будинку. Перепланування місця загального користування було здійснене без належного оформлення проектно-дозвільної документації.
...
   Про факт незаконного перепланування структурним підрозділом КП по УЖГ Дніпровського району м. Києва був складений акт від 07.11.2012 року. Крім того, працівниками ЖРЕО №415 зроблено викопіровку з по поверхового плану, яка відображає здійснене перепланування.
...
   Оскільки переобладнання жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень, що погіршує умови експлуатації і проживання всіх або окремих громадян у будинку або квартирі, не допускається, просили зобов'язати відповідача привести місце загального користування на сходовій клітині між 6-7 поверхами будинку АДРЕСА_1 до попереднього стану у відповідності до по поверхового плану будинку, шляхом демонтажу незаконно встановленої перегородки.
...
   Керуючись ст.ст. 24, 100, 152 ЖК України, ст. 383 ЦК України, Правилами утримання житлових будинків та при будинкової території, ст.ст. 60, 88, 212-215, 218, 223, 224-228, 233, 294 ЦПК України, суд, вирішив: позов задовольнити.
   Зобов'язати ОСОБА_1 привести місце загального користування на сходовій клітині між 6-7 поверхами будинку АДРЕСА_1 до попереднього стану у відповідності до по поверхового плану будинку шляхом демонтажу незаконно встановленої перегородки.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):