Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

День кондитера

Субота, 03.05.2014    

   Чи випадково так вийшло, чи ні, але споконвіку кухар і кондитер були трохи різними професіями, які в свою чергу вимагали своїх, особливих талантів і якостей. Звичайно ж кондитер - це теж професійний кухар, але його майстерність цілком присвячено створенню десертів, випічки та інших кондитерських виробів. У цьому мистецтві необхідна особлива смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів і витончений смак, величезне творча уява і навіть знання в галузі архітектури, скульптури, а також художнього мистецтва.
   Саме кондитерам вдається робити наше життя трішечки солодшим, вносячи в неї частинку теплоти і затишку, тому вони цілком заслужили свій власний професійний святковий день. Примітно, що навіть сувора і прагматична Радянська влада надавала кондитерській справі вельме високе значення.
   День кондитера пропонується відзначати 3-го травня - у цей день в 1932-му році постановою Ради Народних Комісарів був створений окремий Всесоюзний Науково-дослідний інститут кондитерської промисловості.
   Пропонуємо передивитись фотогалерею (маленької частини!) виробів однієї з авторок сайту "Ліски" Анни Ігоренко - відомого кондитера з недалекого від ДВРЗ міста Бровари. Вітаємо Анну зі святом!


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Кулінарні рецепти", сайт нашого :) кондитера - MiaCakes.


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):