День кондитера
Чи випадково так вийшло, чи ні, але споконвіку кухар і кондитер були трохи різними професіями, які в свою чергу
вимагали своїх, особливих талантів і якостей. Звичайно ж кондитер - це теж професійний кухар, але його
майстерність цілком присвячено створенню десертів, випічки та інших кондитерських виробів. У цьому мистецтві
необхідна особлива смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів і витончений смак, величезне творча уява і
навіть знання в галузі архітектури, скульптури, а також художнього мистецтва.
Саме кондитерам вдається робити наше життя трішечки солодшим, вносячи в неї частинку теплоти і затишку, тому
вони цілком заслужили свій власний професійний святковий день. Примітно, що навіть сувора і прагматична
Радянська влада надавала кондитерській справі вельме високе значення.
День кондитера пропонується відзначати 3-го травня - у цей день в 1932-му році постановою Ради Народних
Комісарів був створений окремий Всесоюзний Науково-дослідний інститут кондитерської промисловості.
Пропонуємо передивитись фотогалерею (маленької частини!) виробів однієї з авторок сайту "Ліски" Анни Ігоренко -
відомого кондитера з недалекого від ДВРЗ міста Бровари. Вітаємо Анну зі святом!
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Кулінарні рецепти", сайт нашого :) кондитера - MiaCakes.