Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дарницький вагоноремонтник - 2014

Субота, 29.03.2014    

   В минулому місяці Дарницький вагоноремонтний завод (ДВРЗ) відмічав 80-річчя. Днем заснування заводу вважається 23 лютого 1934 року - цього дня видано Розпорядження №48 Наркомату шляхів сполучення СРСР. В березні 1934 року розпочалось будівництво, на якому були задіяні декілька тисяч робітників. Одночасно з заводом будувалось і житло як у заводському селищі (нині - мікрорайон ДВРЗ), так і з південного боку залізниці - в місцевості Нова Дарниця.
   В серпні 1935 року завод випустив перші 5 вагонів, які ремонтувались в ще недобудованих цехах. В цьому ж місяці вийшов перший номер заводської газети, яка називалась тоді "Трибуна стахановця". З 1956 року заводська багатотиражка носить назву "Дарницький вагоноремонтник". З перервою на війну газета виходила спочатку через день, а згодом - щотижня, розповідаючи не лише про заводське життя, а й про життя селища ДВРЗ, про Будинок культури, бібліотеки, побут та відпочинок заводчан і їхніх сімей.
   В 2014 році керівництвом заводу і профспілковим комітетом вирішено відновити випуск багатотиражної газети "Дарницький вагоноремонтник". Перший номер відновленої газети - у фотогалереї сайту "Ліски".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Завод" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):