Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Прем'єра вистави "Полусмак останнього кохання"

Вівторок, 11.03.2014    

   Сьогодні в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району (вул.Алма-Атинська, 109, ДВРЗ) відбулась прем'єра вистави "Полусмак останнього кохання". Автор сценарію і виконавець ролі Тараса Шевченка - Володимир Петранюк, художній керівник Театру народної традиції "Дзеркало", сценографія В.Кузьмічова.
   У виставі розповідається історія кохання Тараса Шевченка та кріпачки-покоївки Ликери Полусмак , яку художник зустрів у Петербурзі в останнє літо свого життя. Їхнє кохання було недовгим, теплі почуття Тараса і Ликери охолонули ще до першого снігу. А хто винен у цьому, і чия вина більша, а чия менша - саме про це глядачі дізнаються, спостерігаючи гру акторів.

   Всього дві дійові особи - Тарас і Ликера - протягом години тримають у напруженні глядачів, змушуючи їх то радіти, то сумувати разом з героями вистави. І якщо образ Ликери (чудово зіграний актрисою театру Ліаною Книгницькою-Марковською!) не несе в собі особливих несподіванок, то Тарас, навпаки, постає не звичним геніальним художником та поетом, а звичайною живою людиною, наївною і довірливою, емоційною та щирою.
   А ще - нещасливим чоловіком, який так і не зміг здійснити свою мрію - повернутись на Україну, оселитись з коханою дружиною у власній хаті на березі Дніпра. Посадити біля хати яблунь ("І груш!" - завжди додавала Ликера), народити й виростити щасливих дітей.
   А що ж Ликера? Вона вийшла заміж, народила дітей, якраз стільки, скільки й обіцяла своєму коханому Тарасу. А через 40 років після його смерті таки повернулась на Україну, до Тараса. Проводила на його могилі цілі дні, просила й поховати біля нього. Але покоїться осторонь, так і не зумівши подолати ту відстань, яку не подолала в юності.


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Клуб".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):