Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Кріпосний провулок: між революцієї та війною

Четвер, 06.03.2014    

   Кріпосний провулок, який з'єднує вулиці Грушевського та Інститутську на Печерську, під час минулої революції не раз ставав місцем протистояння між демонстрантами та військами колишнього президента України Віктора Януковича.
   На початку грудня у провулку, на вулиці Грушевського та біля Будинку офіцерів було побудовано барикади, в той же день зруйновані військами. В лютому тут точились запеклі сутички, під час яких загинули люди - про це нагадують тепер букети квітів та лампадки. В Будинку офіцерів було влаштовано медичний пункт, туди ж зносили тіла перших загиблих активістів. Про це нагадують портрети біля входу, а також квіти на тротуарі.

   Після втечі Януковича до Росії Київ поступово повертається до нормального життя - робітники відновлюють розібрану демонстрантами тротуарну бруківку, а в палацах культури і концертних залах знову влаштовують дитячі вистави та святкові концерти.
   Можна було б полегшено зітхнути, якби не війна, розв'язана Росією проти України. І чи багато тепер глядачів прийде 4 квітня в Будинок офіцерів на концерт народного артиста Росії Сергія Захарова? Який, до речі, народився в українському місті Миколаєві.


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):