Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Заняття гуртка "Родинне коло" в бібліотеці

Понеділок, 03.03.2014    За інформацією бібліотеки ім.П.Усенка.

   "Мама моя мила, мама моя люба" - саме під такою назвою відбулося чергове заняття гуртка "Родинне коло" у районній бібліотеці ім. П. Усенка для дітей у суботу, 1 березня.
   Бібліотекар Олена Купріян поздоровила присутніх з першим весняним днем і нагадала, що через тиждень свято – Міжнародний жіночий день. Вона запропонувала дітям зробити до цього дня подарунки мамам. Починаючи майстер клас з виготовлення ляльки-оберега для матусі, педагог-психолог Валентина Ігнатенко розповіла про два різновиди весняних ляльок: лялька-веснянка і лялька-берегиня.
   Веснянка — весела лялька, яку робили дівчата і жінки на прихід весни. Традиційно, вона дуже яскрава, з волоссям незвичного кольору. Веснянка є оберегом молодості та краси. Дарунок такої ляльки чоловіку означав побажання йому довго залишатись молодим та життєрадісним, жінці — бути завжди чарівною і привабливою.
   Приступаючи до створення ляльки-берегині, майстер вкладає в процес свої думки і наміри: для чого ця лялька робиться, у чому вона покликана сприяти і в чому допомагати своїй майбутній власниці.

Заняття гуртка в бібліотеці

   І сьогодні наші юні гуртківці Ніка Бондар, Роман Філарет, Оленка Рябоштан, Артем Артеменко та Діана Коваленко, приступаючи до виготовлення ляльки-берегині для милої матусі, подумки бажали їй здоров’я, щастя, слухняних діточок та всіляких гараздів!
   А ще здавна виготовлення ляльки супроводжувалося обрядовими піснями, і це було свого роду магічним актом, спрямованим на добру долю, подружню злагоду, щасливе життя, гармонію в родині.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):