Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Таких подій в Україні ще не було. Правда, й такого президента - теж

Субота, 25.01.2014    

   Починаючи з листопада 2013 року, в Україні тривають національно-патріотичні протестні акції, направлені, передусім, проти корупції, соціальної нерівності, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України.
   Протести розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону мирної демонстрації в Києві вночі 30 листопада.
   Після прийняття 16 січня так званих "Законів про диктатуру" протистояння між народом і владою загострилось, а з 19 січня почалась гаряча фаза. У цей день частина людей з Євромайдану вирішили пройти до Верховної Ради, щоб висловити свій протест проти прийняття законів, які значно звузили громадянські права та свободи. Дорогу мітингувальникам перекрили сили «Беркуту», які загородилися автобусами та вантажівками безпосередньо біля входу на стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського.
   Радикально налаштовані протестувальники закидали міліціонерів камінням і петардами, ті примінили спецзасоби - водомети, газові та світлошумові гранати, а також травматичну вогнепальну зброю. У дію також пішли пляшки з запалювальним сумішами - "коктейлі Молотова". В результаті протистояння є поранені й загиблі люди.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):