Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Виставка до 200-річчя від народження Тараса Шевченка

Середа, 08.01.2014    

Тарас Шевченко    До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка архівісти готують виставку, яка представить документи, пов’язані з життям та творчістю поета. Експозицію відкриють 27 лютого в Українському домі. Експонати нададуть Укрдержархів та музеї, де зберігаються документи про життя та творчість Шевченка. Зокрема, Центральний державний архів-музей літератури і мистецтв презентуватиме автографи віршів «Бандуристе! Орле сизий...» (1840 рік), листування Шевченка з викладачем П. Корольовим та актором М. Щепкіним.
   В межах виставки також представлять добірку архівних документів, яка відобразить життя закріпаченої родини Шевченків, складне дитинство Тараса. Окремий акцент буде здійснено на постаті Павла Енгельгардта.
   Інша частина експозиції представить документи, пов’язані з перебуванням Тараса Шевченка в Україні у 1843—1847 pоках: спілкування з діячами української культури, робота над серією офортів «Живописна Україна».
   Окрема група документів висвітлить події, пов’язані зі смертю поета, організацію його перепоховання на Чернечій горі. Завершальна підбірка матеріалів покаже, як зберігалася пам’ять про Шевченка в Україні та за її межами після заборони його вшанування з нагоди 50-річчя смерті та 100-річчя від дня народження (1911, 1914 роки).
   Фото Тараса Григоровича Шевченка - з дореволюційної листівки.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):