Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

З 20 грудня по 20 січня - виставка Петриківського розпису

Вівторок, 24.12.2013  За матеріалами сайту gazeta.ua

   Виставка "Петриківський розпис – колір традицій" експонуватиметься в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (м.Київ, вул.Лаврська, 9, корп.29) з 20 грудня 2013 року до 20 січня 2014 року. До експозиції ввійшли 53 найкращі твори з фондів Дніпропетровського художнього музею. В цьому музеї зберігається велика колекція робіт майстрів петриківського декоративного розпису. Зібрання налічує понад 1500 творів народного мистецтва 87 авторів і охоплює період з кінця ХІХ - до початку ХХІ століття. Музейне зібрання дозволяє познайомитися з творами багатьох провідних петриківських художників і надає можливість серйозно вивчати їх творчість та визначити роль кожного у розвитку цього виду народного мистецтва.
   До огляду відвідувачів виставки "Петриківський розпис – колір традицій" представлені картини, панно, розписаний дерев'яний посуд, скрині, шкатулки, гаптовані рушники і скатертини, вази, тарелі, інші предмети побуту. Автори робіт - українські митці ХХ-ХХІ століть.
   Петриківський розпис вперше з'явився у 1772 році на хуторі Петриківка на Дніпропетровщині. Техніка стала широко відома у ХІХ столітті завдяки етнографу Дмитру Яворницькому. З 5 грудня 2013 року Петриківський розпис став першим представником від України, який отримав від ЮНЕСКО статус нематеріальної культурної спадщини людства.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):