Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Тепла хвиля від Олександра Лучка

Четвер, 12.12.2013    

   Почніть теплу хвилю! Допоможіть ОБ"ЄДНАТИ Украіну - якщо вона справді для вас цінна! Прочитайте будь ласка до кінця (навіть якщо це не про вас написано). Готовій відповідати на запитання та дискутувати, якщо потрібно комусь.
   Людоньки, ну коли ж буде зрозуміло, що "злобник комуняк" саме стільки, скільки й "злобних бандерівців"? Причому комуняки не вважають образою слово "коммуніст", а вважають образою слово "бандерівець", і навпаки. Усі ми разом хочемо мирну Україну, але вона - багатонаціональна. Хто там котить бочки на "жидів-москалів", робить так, щоб татари, вірмени, греки задумалися - чи підтримувати таких людей. Ви кажете, що хочете до Європи, але ігноруєте те, що вона - багатонаціональна. І що, продовжите прикалуватися над прибалтами, молдаванами? Еге, згадайте, коли ви останній раз розказували про них анек, і де вони, і де ви. Ні, не ви - усі ми.

Тепла хвиля

Про голод і Леніна
   Може для вас це буде відкриттям - але річ у тім, що більшість на сході про голодомор 21-23 навіть не здогадується. У вікіпедії навіть нема такогї російськомовної статті - взагалі!. Розпіарили голодомор 33, але ж тоді Леніна давно вже не було. Може хтось з бабусиних-батьківських розповідей пам"ятає голодомор 46. Теж _персонально_ Ленін ні до чого. Більше того, переконувати східняків, що розбитий пам"ятник - то добре все"дно що пропагувати УПЦ КП підпалами УПЦ МП.
   Нам тут, на сході, стало набагато важче працювати з людьми, переконувати їх підтримувати Майдан, або хоча б (!) не підтримувати Россію. Ба, навіть просто - звертатися за інформацією до інету, до першоджерел, а не до зомбоящика(!!!).
   Тут досить багато людей, котрі вважають, що Ленін - цяця, бо думав про простий народ, а ось ті, хто були поруч із ним - вони у всьому винні. Не кажу, що це правда - кажу, що БАГАТО людей думають. Я б сказав - більше 30% старших 40(!) років, ї з віком процент лише збільшується. Ми мирно пропагуємо бойкотувати товари ПРівців - і це працює краще, аніж якщо ми били б вітрини. Якщо ми хочемо переконати тих людей - то їх потрібно переконати словом, Майданом - і скидання пам"ятників цьому не допомагає.

УПА та радянська армія
   Фіни помирилися з росіянами - після 39 року. Китайці - більш-менш помирилися з японцями, а ті - з американцями.
   Ми помирилися з німцями, румунами, італійцями. Так якого ж біса українці не можуть помиритися з українцями? НЕ кажу "забути", бо той, хто забуває уроки історії, напрошується на те, щоб вони повторилися. З кожної сторони люди вболівали за свою землю - по-своєму. Так може згадаємо, що син за батька не відповідає, перестанемо гризтися та почнемо будувати майбутнє - РАЗОМ? Не важливо, де ми=народ був 60 років тому - важливо де ми є зараз, та у якому напрямку і як швидко рухаємось. Хочете рухатися швидше - переконуйте приєднатися до вас. Бажано справою, а не тільки словом.
   Згадайте вибухи у Москві. Усі кавказці, - грузини, вірмени, азербайджанці - постраждали від того, що вибух був зроблений чеченцями. Вони усі (!) отримали заряд ненависті від россіян - нічного більше. Ви хочете так само?

Тепла хвиля

   У Європейській краіні ви змушені будете миритися з іншими націями, зокрема росіянами та євреями. Те, що по-польськи єврей то "Żyd" - правда, але вам доведеться миритися з тими, кто вважає це слово таким саме образливим, як і "хохол". Якщо ви не хочете з ними миритися - нащо вам толерантна Європа?
   Не треба казати "Україна для українців", бо це анітрохи не краще, аніж "москва для москвичей".
   Хочете добра Украіні - згадайте, що у єдності ми - сила. Хочете єдності - переконуйте ДОБРИМ словом - як у стратегії "теплого океану". Так, зараз потрібно переконувати не лише міліцію (овва, хтось дума, що він може переконати міліцію, кажучи "менти?) але й мирне населення на сході. "Разом - і до кінця!" - це разом і з ними теж.
   Що конкретно я пропоную. Зателефонуйте до ваших близіких, друзів із центру та сходу. Переконайте їх, що люди з заходу - добрі. Що ніхто не буде влаштовувати погроми (комусь смішно? А мені після скидання пам"ятника - ні), що ніхто не проти Пушкіна та Єсеніна, що будуть поважати тих, хто поважає Жукова й Нахімова. Кажіть правду - що ви - проти російського режиму, а не проти росіян, котрі, до речі, теж багатонаціональні. Кажіть, що ви проти коррупціі, проти злочинців, котрим має бути ВІДКРИТИЙ суд, а не проти всіх, хто має хоч трошки інакшу думку.
   Не просто скажіть, а переконайте, що буде така проста річ, як взаємоповага, навіть якщо з вами не згодні. Кажіть правду - що помиряться онуки бійців УПА та червоної армії. Якщо з того боку не захоче миритися - хай всі бачать, що ви зробили усе можливе, и екстремісти тут не ми. Пообіцяйте їм, що ВИ будете ЗАХИЩАТИ людей зі СХОДУ будь-якої національності, якщо їх почнуть ображати гарячі голови з заходу. Ви їхні друзі, вони вам повірять. От тільки якщо не згодні - не брешіть, краще напишіть, подзвоніть мені - і я зроблю що можу, щоб переконати вас - мирно.
   Переконайте іх подзвонити своїм близьким далі на схід - і розказати те саме. А далі - друг повірить другові, родич-родичу. Хай ця тепла та МИРНА хвиля котиться на схід!
   Не можна робити це емейлом - важливо, щоб ви впевнилися, що ви їх переконали. Що ми почули їх страхи, страхи їх сусід по під"Їзду - котрі іншої національності, але добрі друзі ваших друзів. Спитайте, коли людині буде зручно говорити, замість того, щоб наполягати "давай поговоримо прямо зараз" - цеж-бо ТЕПЛА хвиля, і вони наші друзі та родичі, так? Складіть список, щоб нікого не пропустити. Хай вони почують живий, теплий голос замість холодних літер на екрані.
   Розкажіть вашим сусідам - щоб вони зробили те саме, передайте це повідомлення далі на захід - щоб люди знали, що вони можуть допомогти ще одним шляхом. Журналісти - передайте це прохання вашим читачам-глядачам.
   Тож хай океан буде - теплим. Хай росіянин залишиться росіянином, українець - українцем, а громадянин України - відповідальним громадянином.
   Тоді Україна переможе. І тоді - Слава Україні.

Автор: Олександр Лучко
Київ (ДВРЗ) - Севастополь


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):