Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Вшанування пам'яті жертв політичних репресій у Дніпровському районі

Понеділок, 25.11.2013    Фото з сайту Дніпровської РДА

   В суботу, 23 листопада 2013 року, за дорученням голови Дніпровської районної в місті Києві держадміністрації Сергія Кравченка його заступник Анатолій Павленко разом з директором Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" Мариною Громовою та представниками громадськості району вшанували пам’ять жертв політичних репресій покладанням квітів та хвилиною мовчання.

   Нагадуємо, що в лісі біля селища Биківня Київської області знаходиться найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій, страчених у Києві органами НКВС у 40-х роках минулого століття. За даними науковців, у Биківні поховано близько 120 тисяч репресованих. На сьогодні за виявленими документами встановлено прізвища лише 14 191 особи.
   В 1995 році, на виконання Розпорядження Президента від 11 серпня 1994 року "Про заходи пам’яті жертв політичних репресій, похованих у селищі Биківня", було засновано Меморіальний комплекс жертвам політичних репресій 1930-х років. Постановою Уряду від 22 травня 2001 року на його базі було створено Державний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили". У травні 2006 року Указом Президента заповіднику було надано статус національного.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):