Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Сьогодні - День української писемності та мови

Субота, 09.11.2013    

   Рідна мова – це та мова, яка першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків. Мову, яка пов’язує людину з її народом, з духовними надбаннями попередніх поколінь.
   З указу Президента України від 6 листопада 1997 року: "На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця".

Нестор Літописець

   Велике місце в становленні сучасної української літературної мови належить Тарасу Шевченку, 200-річчя від дня народження якого світ відзначатиме в 2014 році. На здобуття Шевченківської премії 2014 року Державний комітет телерадіомовлення України висунув декілька літературно-мистецьких творів.
   За напрямком “Література” на розгляд Комітету з присудження премії запропоновано книги “Ішла й озирнулась душа...” Станіслава Конака (видавництво “Астропринт”, 2012 р., м.Одеса), “Хрест” Василя Базіва (видавництво “Фоліо”, 2011р., м.Харків) та “Одкровення” Віталія Бориспольця (видавництво ВЦ “Академія”, 2012 р, м.Київ).

Тарас Шевченко

   Довідка. На здобуття найвищої в Україні державної нагороди в галузі літератури і мистецтва представляються нові, оригінальні твори і роботи, опубліковані у завершеному вигляді протягом останніх п’яти років. За даними Комітету з присудження Шевченківської премії, цього року на розгляд подано 56 робіт за 9 напрямами.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):