Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

У київських будинках ліквідують сміттєпроводи?

Четвер, 07.11.2013    

   Дедалі частіше доводиться чути про ініціативи стосовно ліквідації сміттєпроводів у багатоквартирних будинках Києва. Ось і в цьому оголошенні ЖРЕО-418 (житловий масив Березняки) просить мешканців не викидати громіздке сміття, щоб уникнути забивання сміттєвих труб.

Ліквідація сміттєпроводів

   А якщо мешканці не дослухаються комунальників, то мовляв прийдеться заварити сміттєприймальні дверцята, оскільки забиття сміттєпроводів викликає неприємні запахи в будинку.

   Крім запахів, наслідком забитих сміттєпроводів може бути й збільшення навантаження на систему каналізацїї. В 2012 році таке трапилось у Святошинському районі столиці. Сміттєпроводи не працювали тоді в 50% будинків району, і мешканці почали викидати сміття в каналізацію.

Ліквідація сміттєпроводів

   В багатьох новобудовах київського мікрорайону ДВРЗ сміттєпроводи не використовуються від самого початку експлуатації, хоча вони й є в кожному з цих будинків. Місцеві мешканці звикли виносити сміття до контейнерів вранці, йдучи на роботу чи навчання, або в будь-який інший час.

Ліквідація сміттєпроводів

   Більшість із них задоволені відсутністю сміттєпроводів. Звичайно, незручно тим мешканцям, хто обмежений у пересуванні внаслідок похилого віку чи хвороб, і тому рідко виходить на вулицю. Враховуючи цю проблему, доцільно було б зекономлені на обслуговуванні сміттєпроводів кошти направити на придбання утилизаторів (подрібнювачів) харчових відходів для квартир таких мешканців.
   До речі, згідно з чинними нормативними документами, введення в експлуатацію новобудов без сміттєпроводів допускається лише за умови оснащення ВСІХ квартир утилізаторами харчових відходів.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ЖКГ", "Екологія" та "Березняки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):