Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Санкції до ДВРЗ через недобір працівників-інвалідів

Понеділок, 04.11.2013    

   Стаття 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" встановлює норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 4% від чисельності штатних працівників. Вимоги статті 19 стосуються підприємств усіх форм власності, організацій, установ та фізичних осіб, які використовують найману працю.

   Так, у 2012 році на Дарницькому вагоноремонтному заводі (ДВРЗ) працювало 1288 осіб, норматив робочих місць для інвалідів складав 51 робоче місце. Фактично ж на підприємстві було працевлаштовано 47 інвалідів.

   Через різницю в 4 особи Київське міське відділення Фонду соціального захисту інвалідів подало адміністративний позов до Окружного адміністративного суду м.Києва з вимогою стягнути з заводу 243,5 тис.грн. Завод заперечив проти позову, мотивуючи заперечення тим, що пошук інвалідів не входить до функцій підприємства, а тим інвалідам, які звернулись протягом року, завод не відмовляв у працевлаштуванні.

   12 вересня 2013 року на судовому засіданні було прийнято рішення про відмову в позові Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів, з формулюванням: "Суб'єкт господарювання не може нести відповідальність за те, що до нього не звертались або не направлялась необхідна кількість осіб-інвалідів для працевлаштування, в зв'язку з чим кількість працюючих інвалідів є меншою, ніж передбачена чинним законодавством України.
   Будь-яка особа, в тому числі, юридична не має нести відповідальність за дії, в яких відсутня вина, яка є основною передумовою для притягнення до відповідальності, в тому числі, і до адміністративно-господарської".


   З повним текстом рішення можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень України за наступним лінком.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Завод".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):