Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Гаражний розпродаж: скрині книжок

П'ятниця, 11.10.2013    Оригінал новини - на сайті Захід.нет

   На початку вересня у Львові майстерня добрих справ «Емаус – Оселя» провела другий гаражний розпродаж під гаслом «Повна скриня книжок». Тут можна було придбати книжки та меблі, що перероблені зі старих речей в оригінальний спосіб.
   Напередодні львів'яни приносили книжки, які волонтери продавали за символічними цінами. Також на розпродажі можна було придбати яскраво розмальовані скрині, крісла й одяг. Відвідувачів частували тістечками, чаєм та кавою, ціну яких визначали самі відвідувачі, жертвуючи в благодійну скриньку. Захід проходив під супровід класичної музики. Його відвідало близько сотні людей.

   "Ми належимо до міжнародного руху «Емаус», який започаткував 1949 року отець П'єр, коли він вперше купив будинок і там разом з одним бездомним поселив інших людей, які не мали житла після війни. І вони думали, що робитимуть і де братимуть кошти на проживання, і вирішили використовувати ті речі, які людям вже непотрібні",– розповіла голова ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька.
   Також вона додала: «Дуже багато людей в суспільстві є споживачами. Ми купили якусь річ, потім вона стада непотрібною – і ми її викидаємо, не розуміючи, що десь поряд є люди, які потребують її. І спільнота «Емаус» тим і займається, що збирає старі речі, ремонтує, приводить їх в порядок і продає. З цих грошей живе спільнота і за ті кошти творяться ці акції солідарності з біднішими людьми».




   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):