Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Київенерго просить не перевантажувати електромережу обігрівачами

Вівторок, 08.10.2013    

   Опалювальний сезон цього року в Києві починається дуже важко - в будинках холодно ще з вересня, а станом на початок жовтня тепло надійшло менше ніж у половину будинків. Більшість киян вимушені користуватись електричними обігрівачами, що призводить до збільшення навантаження на електричні мережі.
  Четвертого жовтня компанія Київенерго повідомила, що енергосистема Києва несе посилене навантаження (1700 МВт замість типових для даного сезону 1240 МВт). Нинішні режими навантаження київської енергосистеми характерні для грудня, коли температура повітря мінус 5-10 градусів.
   Компанія звернулась із проханням до мешканців столиці уникати одночасного включення декількох одиниць приладів обігріву, таким чином знизивши навантаження на внутрішньобудинкові електричні мережі.
   Дивно, що фахівці Київенерго не передбачили такого варіанту розвитку подій. Адже ця компанія надає як послуги централізованого опалення (для переважної більшості київських будинків), так і електропостачання. І в будь-якому випадку залишається у виграші. Холодні батареї -> гарячі розетки -> більше грошей від населення на рахунках Київенерго.

Електричний лічильник 1960-х років

  Київенерго також рекомендує не турбувати компанію у випадках відсутності світла в квартирі, відсилаючи заявників до ЖЕКів. А звертатись лише тоді, коли світло відсутнє у всьому будинку. Це при тому, що в кожного мешканця Києва - прямі договори саме з Київенерго!

   Щороку - одна й та ж картина. Підключення до тепла десяти тисяч київських будинків займає не менше, ніж півтора-два тижні. При граничному напруженні працівників ЖКГ вони здатні підключити за добу 1000-1500 будинків. Так що заважає розпочинати ці роботи раніше? Скажімо, в цьому році можна було починати з 20-х чисел вересня.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):