Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Планъ Дарницы

Неділя, 15.09.2013    

   На відкритті цьогорічного львівського форуму видавців міністр культури і національної спадщини Польщі Богдан Здроєвський, відзначаючи видатну роль бібліотек у розвитку культури, сказав: "Папіруси стародавнього Єгипту живуть досі. Папір Середньовіччя вимагає консервації (збереження) кожні 500 років, папір з ХІХ століття – уже кожні 100 років, дискети витримують максимум 10 років, а фіскальні документи ледве витримують тиждень".
   Погоджуючись у головному, не можна погодитись із скептичним ставленням до електронних носіїв інформації. На сьогоднішній день оцифровування оригінальних документів - єдиний інструмент їх збереження для нащадків, а також забезпечення широкого доступу до них. Пропонуємо ознайомитись з оцифрованою копією дореволюційного плану київської місцевості Дарниця.

План Дарниці

   Ентузіасти-краєзнавці, аматори історії Києва можуть порівняти план із сучасними картами Дарниці. Впадає у вічі, що вже на момент складання плану існував поділ на Стару на Нову Дарниці. Цікаво також, що нинішня Празька вулиця називалась Бориспільською вулицею, а теперішня Бориспільська вулиця мала назву Бориспільська дорога. Тобто, ще раніше ці дві вулиці, не розділені залізницею, складали одне ціле. До речі, схожі історії відбуваються й тепер. Побудова Харківського шосе розділила на дві частини вулицю Ярослава Гашека, фактично перетворивши її на дві окремі вулиці.

План Дарниці

   Ще цікаво, що теперішній Дарницький ринок розташований недалеко від дореволюційного базару ("Торговая площадь"). Мабуть, якісь людські традиції і традиції містобудування свідомо чи підсвідомо відводять певним місцям їхню історично визначену роль.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):