Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дарницькому залізничному вузлу - 85 років

Неділя, 01.09.2013    За матеріалами газети "Магістраль"

   Рішенням Раднаркому України від 12.10.1923 року була значно розширена територія Києва. До складу міста ввійшли колишні приміські території, які почали забудовуватись приватними та кооперативними будинками. Прискореному будівництву сприяла нова економічна політика держави (НЕП). Зокрема, стало можливим отримання грошового кредиту для індивідуального та кооперативного будівництва.
   Крім житла, будувались і промислові підприємства. Так, в 1929 році на Теличці було створено Деревообробний комбінат на базі лісопилки, що працювала з 1898 року. В 1930 році на Корчуватому почав будуватись комплекс цегляних заводів, а з 1931 року в Дарниці почав працювати Дарницький м'ясокомбінат, розташований на вулиці Зрошувальній.
   А на три роки раніше, в 1928 році створено Дарницьке залізничне депо, яке разом зі станцією Дарниця (функціонує з 1899 року) склало Дарницький залізничний вузол. Днем народження вузла вважається 21 серпня 1928 року.

Дарницькому залізничному вузлу - 85 років

   Позаминулої середи, 21 серпня 2013 року, більше ста ветеранів-залізничників зустрілись на станції Дарниця, щоб відзначити ювілей залізничного вузла, побачитись з колишніми колегами по роботі та проїхати навколо Києва на ретро-поїзді.
   На зустрічі були представники всіх 10 підприємств, які входять до складу Дарницького залізничного вузла. Були тут "и путейцы, и связисты, и движенцы, и вагонники". Окрема група ветеранів прибула з Дарницького вагоноремонтного заводу (ДВРЗ).
   Декілька цифр: 10 тис. чоловік трудиться на Дарницькому залізничному вузлі; 74 колії нараховує цей вузол; 140 поїздів приймають тут щодоби; 2,5 тис. чоловік числяться в місцевій ветеранській организації.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):