Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Київенерго міняє електролічильники

Четвер, 29.08.2013    

   Читач сайту "Ліски" Єгор ще в травні запропонував тему для публікації: "Київенерго міняє електролічильники", поставивши при цьому такі питання: "Чи добре це? Чи не нашкодить це нам, споживачам?"

Індукційний електролічильник

   Такі ж, або подібні питання з'являються у багатьох киян, що спонукало компанію "Київенерго" в серпні 2013 року запустити новий сайт, головна особливість якого - максимальна зручність для клієнтів та спрощений доступ до потрібної їм інформації.
   В розділі "Відео" нового сайту розміщено ролик на тему "Чому Київенерго замінює прилади обліку?", а також інший - "Яка різниця між індукційним та електронним приладом обліку?" (див. нижче).



   Спеціалісти Київенерго назвали три відмінності між індукційними та електронними лічильниками - різні пороги чутливості, класи точності та міжповірочні інтервали.
   То все-таки: заміна лічильника на електронний - краще для споживача? Чи гірше? Лише одна відмінність між типами лічильників має об'єктивно рівноправний характер - клас точності, або похибка в обчисленні спожитої електроенергії (у нових лічильників похибка менша). Зменшення порогу чутливості однозначно невигідне клієнту, а величина міжповірочного інтервалу байдужа для нього, бо це клопіт не споживача, а Київенерго.
   В ролику нічого не сказано ще про одну відмінність - деякі види електронних лічильників рахують не лише "фазний" струм, а й різницю потенціалів між нульовим та заземляючим проводами. Якщо в квартирі наявна ця різниця, лічильник рахуватиме споживання навіть тоді, коли вимкнені всі електричні прилади! Саме тому рекомендують після заміни лічильника перевірити, чи не "крутиться" він при повністю вимкненому споживанні.
   Через зменшений поріг чутливості нових лічильників слід вимикати з розеток електропобутові прилади, які знаходяться в "сплячому" режимі - телевізори, музичні центри, мікрохвильові печі тощо.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):