Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

У Києві відкрили стіну Цоя

П'ятниця, 16.08.2013    Фото московської стіни Цоя - з Вікіпедії

   Вчора в Києві відкрили стіну пам'яті музиканта, лідера групи "Кіно" Віктора Цоя. Стіна знаходиться за готелем "Дніпро", у дворі будинку №4А по вул.Грушевського.

   Двадцять три роки тому, 15 серпня 1990 року Віктор Цой розбився на автомобільній трасі в Прибалтиці, заснувши за кермом. Ініціатором створення київської стіни пам'яті виступила Даша Суворова.

Даша Суворова

   Перша стіна Цоя з'явилась у Москві в 1990 році, коли після звістки про його загибель на стіні будинку №37 на Арбаті хтось написав "Сегодня погиб Виктор Цой". У відповідь там же з'явилась приписка: "Цой жив".

Стіна Цоя в Москві

   У Києві напис "Цой жив" довгий час був на стіні будинку №11 по вул.Серафимовича (на бойлерній торгово-побутового комплексу). Зараз його, на жаль, зафарбовано. Саме на житловому масиві Березняки, на березі озера Тельбин, знімались епізоди першого фільму з участю Цоя - "Кінець канікул".

   До речі, в минулому році київські чиновники обіцяли провести конкурс на кращий пам'ятник артисту. Планувалося встановити його на березі озера, біля "верби Цоя". Результат цієї ініціативи невідомий.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Березняки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):