Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дитячий календар "Круглый год" на 1959 рік

Середа, 07.08.2013    

   Для того, щоб молодші школярі не нудьгували під час канікул, та не забували про школу, вчителі і тепер, і раніше давали їм завдання. Складніші завдання - на літо, менші - на короткі канікули. Діти вели спостереження за погодними явищами та взагалі за природою, засушували рослини для гербаріїв, читали художні книги, які мали вивчатись у наступному учбовому році.
   Дитячі видавництва друкували спеціальні дитячі книги-календарі, до яких можна було заглядати кожної пори року. Давайте погортаємо дитячий календар "Круглый год", виданий у 1958 році видавництвом "Детгиз", тиражем у 100 тисяч примірників. Читачі старшого віку добре пам'ятають це видавництво (як і інше - "Учпедгиз").
   Не дивуйтесь форменому одягу школяра на обкладинці - така форма було звичним явищем у загальноосвітніх радянських школах аж до середини 1960-х років, а в професійно-технічних училищах - ще довше. Ковзани на звороті обкладинки - це так звані "снігурі", які кріпились до звичайного взуття.

Дитячий календар Дитячий календар Дитячий календар Дитячий календар Дитячий календар Дитячий календар

   Для порівняння наводимо картинки з більш сучасного видання - календаря українського видавництва "Веселка", 1991 рік, тираж - теж 100 тисяч примірників.

Дитячий календар Дитячий календар

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Діти".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):