Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Літній відпочинок в СРСР очима "Крокодила"

П'ятниця, 02.08.2013    

Відпочинок в СРСР    Мабуть, усі погодяться, що літо - найкращий час для відпусток. Та й лікарі люблять радити (адже поради їм нічого не коштують) приблизно таке: "Частину відпустки проведіть у горах, а потім їдьте на море". Літньому відпочинку в СРСР присвячені дві поштові листівки 1956 року.

   На першій з них молода жінка в скромному купальнику (мабуть, працівниця якоїсь фабрики :) питає в іншої відпочиваючої - на якій темні окуляри, ювелірні прикраси та ще й сигарета в руці: "А что вы делаете в зимние месяцы?" "Достаю путевки на будущую весну, лето и осень..."- відповідає та.

   Призабуте тепер слово "діставати" яскраво ілюструє радянську дійсність, у якій наявність грошей ще не означала автоматичної можливості купити дефіцитний товар, до якого належали й туристичні та оздоровчі путівки.

   На інших двох фото - радянська путівка в курортне місто Сочі та картка відпочиваючого в Алушті. Привертає увагу відмітка "Посещает библиотеку" на алуштинській картці.

Відпочинок в СРСР Відпочинок в СРСР

   На другій "крокодилівській" листівці в алегоричних образах звірів зображені, з одного боку, відпочиваючі (сім'я ведмедів), які сподіваються найняти дачу, а з іншого - власник дачі (заєць). "Снимем?" - питає ведмідь. "А он с нас шкуру не сдерет?" - побоюється мати-ведмедиця.

   Якраз у цьому аспекті мало що змінилось. Хіба що в курортних місцях у потенційних наймачів кращий вибір квартир, ніж раніше. А що стосується сільських дач, то багато городян мають тепер власні дачі, де мають змогу відпочивати (або працювати) хоч і все літо, аж до осені!

Відпочинок в СРСР

Коментар сайту "Ліски"
   В статті використано малюнки з серії поштових листівок "Слідами "Крокодила" за 1956 рік. Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):