Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Україна - не Росія. А Київ - не Москва

Підземний перехід біля Печерського моста
Вівторок, 23.07.2013    

   Назва однієї з книг екс-президента України Леоніда Кучми: "Україна - не Росія". Дійсно, з одного боку, сучасна українська влада часто копіює російські рішення, як політичні, так і економічні - будь то ініціативи з масового створення ОСББ, чи колізії навколо відміни літнього часу. З іншого боку, не всі подібні нововведення приживаються на українській землі.
   Наприклад, у Москві протягом року було наведено порядок у підземних переходах. З цією метою росіяни залучили інвесторів, які тепер заробляють від торгівлі в переходах, натомість підтримуючи там чистоту й порядок.

Перехід на проспекті Гагаріна    У 2012 році з ініціативи Київської міської держадміністрації в Києві теж були проведені подібні інвестиційні конкурси. Їхніми умовами передбачалось, що інвестори за власний рахунок утримуватимуть переходи й проводитимуть в них ремонти, а також відповідатимуть за чистоту в радіусі 20 метрів від переходу. У результаті місто мало отримати чисті відремонтовані переходи та економію на їхній експлуатації.
   Та не так сталось, як гадалось. Через рік, підводячи підсумки проекту, було встановлено, що частина інвесторів взагалі не приступила до експлуатації переходів через бюрократичну тяганину з документами. А інша частина - незадовільно виконує умови інвестиційних договорів. На червневому засіданні інвестиційної комісії КМДА було прийнято рішення про розірвання інвестиційних договорів з ТОВ «Торгова рада», яке в 2012 році було визнане переможцем за лотом №1 та отримало в експлуатацію підземні переходи в Голосіївському та Деснянському районах Києва.

   Взагалі, останнім часом інвестиційна привабливість України дедалі знижується. Про це говорять незалежні експерти, про це свідчать і опубліковані рейтинги. На знімку нижче - анонс видання "Корреспондент".

Інвестори тікають з України

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Економіка",


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):