Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Новий автор сайту. Новий тег: "Кулінарні рецепти"

П'ятниця, 19.07.2013    

   Відтепер сайт "Ліски" стане цікавим не лише для краєзнавців, любителів природи та небайдужих активних громадян, а й для гурманів - справжніх цінителів кулінарного мистецтва. Анна Ігоренко - відомий кондитер із сусіднього з ДВРЗ міста Бровари - люб'язно погодилась вести щотижневу рубрику "Кулінарні рецепти".


   Започатковуємо рубрику нескладним рецептом смачного домашнього абрикосового пирога. Необхідні інгредієнти:

• 400 г сметаны(15%-20%);
• 50-70 г масла сливочного (можно заменить маргарином, но вкус уже будет не тот);
• 1 ст. сахара;
• 2-3 яйца;
• 1 пакетик разрыхлителя для теста (можно заменить ложкой гашеной соды);
• 2 - 2,5 стакана муки;
• 300-400 г абрикос;
• ванильный сахар и корица;
• щепотка соли.


   Муку просеять и смешать со 100 г сахара, солью и разрыхлителем. Размягченное масло взбить с яйцами и размешать со сметаной. Полученную массу внести в муку и замесить эластичное тесто (муки по необходимости добавить, чтобы тесто не липло к рукам). Сформировать колобок, накрыть пищевой пленкой и отправить на 20-30 минут в холодильник.
   Абрикосы помыть, обсушить и вынуть косточки. Отдельно в тарелке смешать пакетик ванильного сахара, половину чайной ложки корицы и 100 г сахара.
   Тесто вынуть и разделить на две неравные половины (соотношение примерно 1:3). Раскатать пласт толщиной 2 см и выложить тесто в форму для выпечки, застланную пергаментной бумагой или обильно посыпанную панировочными сухарями. При этом края теста должны немного заходить за форму, образуя чашу. Вилкой наколоть тесто по всему периметру. Разложить половинки абрикоса вверх кожурой. Посыпать смесью сахара и корицы.
   Из оставшегося теста сформовать жгутики и выложить поверх абрикос в виде сеточки. Края аккуратно защипнуть. Смазать верх изделия яичным желтком.
   Духовку выставить на 220-230*, выпекать 25-35 минут. Дать остыть. Вынуть из формы, уложить на блюдо. Можно украсить, присыпав сахарной пудрой, а в центр уложить веточку мяты.
   Приятного чаепития!


   Наводимо декілька зображень інших кулінарних виробів Анни Ігоренко. Справжні шедеври, чи не так? Більше можна дізнатись, відвідавши сайт Анни. А також прочитавши статтю про талановитого кондитера в газеті "Сегодня".

Шедеври кулінарії від Анни Ігоренко Шедеври кулінарії від Анни Ігоренко Шедеври кулінарії від Анни Ігоренко Шедеври кулінарії від Анни Ігоренко Шедеври кулінарії від Анни Ігоренко


   Користуйтесь нагодою, замовляйте торти, пироги та інші страви. Радуйте і себе, і своїх рідних та близьких святковим вишуканим виглядом та незабутнім смаком ексклюзивних виробів!


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Кулінарні рецепти".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):