Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Помер ветеран Великої Вітчизняної війни Тацьков Клавдій Миколайович

Середа, 03.07.2013    

Тацьков Клавдій Миколайович    Вчора, 2 липня 2013 року, на 89-му році життя помер ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник Сталінградської битви, Голова ради ветеранів мікрорайону ДВРЗ Тацьков Клавдій Миколайович. Прощання з ним відбудеться 4 липня об 11 годині біля Центру культури та мистецтв Дніпровського району (вул.Алма-Атинська, 109).

   Тацьков К.М. народився 5 вересня 1924 року в м.Козятин Вінницької області. Батько працював машиністом у Козятинському депо. В 1933 році його перевели в Дарницьке депо, і сім'я переїхала до Києва, а з початком війни була евакуйована в м.Канаш (Чувашія). Після закінчення середньої школи в 1942 році Тацькова було призвано до лав Червоної Армії. Воював в артилерії, приймав участь у Сталінградській битві, служив на батареї реактивних мінометів БМ-13 ("Катюша"), а після поранення - на батареї далекобійних гаубиць. Поранений під Варшавою, з визвольною місією пройшов дорогами війни через усю Східну Європу, відзначений бойовими нагородами. Закінчив війну в Німеччині.

   Після демобілізації в 1948 році повернувся в Україну, навчався, працював директором кінотеатру "Київ". Згодом був призначений начальником відділу кінопрокату Міністерства культури Української РСР. Клавдій Миколайович Тацьков завжди був активним у громадських справах, багато років очолював Раду ветеранів, часто зустрічався з ровесниками - ветеранами Дніпровського району міста Києва, зі школярами та студентами столиці. Мав званням "Почесний голубівник міста Києва", був останнім довоєнним київським голубівником.

   Колеги-ветерани, громадськість мікрорайону ДВРЗ, усі, хто знав Клавдія Миколайовича, глибоко сумують з приводу його смерті і висловлюють співчуття його рідним і близьким. Пам'ять про цю чудову людину назавжди залишиться в наших серцях.


Вам була корисна ця стаття?

Віктор Хоменко  04.07.2013 08:54
Клавдій Миколайович був дійсно порядною і чесною людиною,виконував відповідальну роботу на посаді голови ради ветеранів р-ну ДВРЗ. Багато було зроблено цією людиною для ветеранів та підростаючого покоління,проводив багато зустрічей зі школярами та студентами,передавав ту правду о війні,про яку ніхто не знав. ГО "Об"єднання Православ" висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного.
Вічна пам"ять героям Великої Вітчизняної Війни.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):