Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Благодійний етнофестиваль "Трійця в "Мамаєвій Слободі"

Неділя, 23.06.2013    Скорочено, оригінал - на сайті "Рідна країна"

Благодійний етно-фестиваль "Трійця в "Мамаєвій Слободі" Дата події: 23 червня 2013 о 12:00.
Місце події: "Мамаєва Слобода" (Київ, вул. М.Донця,2).

Більше про подію: З нагоди одного з найвеличніших православних свят — Дня Святої Трійці, Ви та Ваші рідні матимуть змогу поринути у світ старовинних традицій разом із найкращою українською музикою та народними гуляннями в урочищі обіч витоку легендарної річки Либідь на території козацького селища «Мамаєва Слобода».

   Трійцю у нас на Україні називали «Клечальною Неділею», або ж «Зеленими святами». Отож, після служби в церкві, 23 червня 2013 року о 12-00 всі охочі зможуть прийти, взяти клечання (гілочки клена, берези, липи) та нарвати зілля, що росте довкруг озера Красавиця і спільно з фольклорними колективами та козачками заквітчати та притрусити долівки хат Коваля та Гончара на «Мамаєвій Слободі» отим духмяним клечанням та зіллям татариння… Доки ми зберігаємо наші спадкові традиції, доти ми і залишаємось українцями. Далі у програмі свята Трійці фольклорний колектив козачок «Мамаєвої Слободи» відтворить для Вас давній звичай «Водіння Куста».

   У програмі фестивалю кожен знайде розваги до душі: вражаючий концерт церковних дзвонів; конкурс на краще українське вбрання та прикраси; ярмарок етно-товарів, робіт майстрів та дитячих малюнків; катання на конях у супроводі козаків; частування українськими традиційними стравами тощо. Також на території фестивалю відвідувачі зможуть навчитися гончарної та ковальської справи, соломоплетінню, відвідати майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок та плетіння троїцьких вінків.

   Вечір прикрашатимуть своїм виступом Академічний театр українського фольклору «Берегиня», чоловічий вокальний ансамбль «ConCord», Заслужена артистка України Тетяна Піскарьова, фіналістка проекту «Голос країни» Тоня Матвієнко, та інші українські зірки. Ліричним відступом буде уривок з моноспектаклю «Лісова пісня» у виконанні Народної артистки України Раїси Недашковської.

   Разом із відвідувачами заходу цей день проведуть найвідоміші люди України – Юрій Рибчинський, Оксана Білозір, Соломія Вітвицька, Сніжана Єгорова, Сергій Кузін, Лілія Подкопаєва, Богдан Бенюк, Ольга та Наталя Сумські, Ірма Вітовська, Максим Неліпа та багато інших. Ведуча фестивалю – Заслужена артистка України, співачка та художниця Анжеліка Рудницька.

   Запрошуємо всіх на Другий Благодійний духовний етно-фестиваль «Трійця в «Мамаєвій Слободі».


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):