Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Віктор Хоменко сприяє екологічному вихованню дітей та молоді

Вівторок, 04.06.2013    

Не викидати до сміттєвої корзини    Чи знаєте ви, якої шкоди завдають навколишньому середовищу батарейки, що викидаються в сміттєве відро? Без них нині важко уявити наш побут, але рано чи пізно всі вони переходять у непрацездатний стан. І коли приходить час позбавлятися від неробочих елементів живлення, мало хто звертає увагу на значок «Не викидати до сміттєвої корзини» (тобто, здавати на спеціальну переробку). Але значок друкується на кожній батарейці недарма. Наприклад, одна пальчикова батарейка, викинута на звалище, забруднює важкими металами близько 20 квадратних метрів землі.
   У сольових батарейках міститься цинк, пасивне вугілля і двоокис марганцю, електроліт з хлориду амонію. Ці речовини потрапляють в землю і грунтові води, завдаючи тим самим невиправної шкоди всьому живому, включаючи людину. Вони потрапляють в організми тварин, у фрукти, які ми їмо самі і даємо нашим дітям, випаровуються в повітря, яким ми дихаємо.

Віктор Хоменко    Серед тих, кто охоче підтримав ініціативу сайту "Ліски" по організації збору на утилізацію відпрацьованих батарейок та акумуляторів - Голова громадської організації "Об'єднання православ" Віктор Олексійович Хоменко.
   Отримавши від редакції одразу 5 контейнерів, він встановив їх у Київському професійному ліцеї транспорту (вул.Машиністівська, ДВРЗ), дитячому садочку №703 (вул.Марганецька, ДВРЗ) та спеціалізованій іспанській гімназії №176 (пр. Ю.Гагаріна).
   Добре розуміючи шкоду від викинутих на звалище батарейок та акумуляторів, громадський діяч прагне виховати таке ж дбайливе ставлення до природи і в дітей дошкільного віку, школярів та студентів.
   Необхідность якомога більш ранньої екологічної освіти - очевидна, і це неодноразово підкреслювали видатні педагоги. Ось що казав Василь Сухомлинський: „Гадаємо, що школа майбутнього повинна найповніше використовувати для гармонійного розвитку людини все, що дає природа і що зможе зробити людина для того, щоб природа служила їй. Уже через це ми повинні берегти і поповнювати природні багатства, які маємо”.

Екологічне виховання дітей та молоді Екологічне виховання дітей та молоді Екологічне виховання дітей та молоді Екологічне виховання дітей та молоді

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):