Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Виставка скульптури в Мистецькому Арсеналі

Неділя, 28.04.2013    

Виставка скульптури в Мистецькому Арсеналі   Скоро травневі свята. Це традиційний час для коротких відпусток та невеликих мандрівок. Хочеться отримати позитивні враження після довгої, майже піврічної зими.
   Сайт "Ліски" пропонує відвідати Мистецький Арсенал, у просторих залах якого ще протягом двох тижнів - до 12 травня 2013 року - триватиме виставка "100 шедеврів світової скульптури".
   На ній представлені роботи 18 відомих художників, які мали не менший талант і в сфері об'ємного мистецтва. Це Арістід Майоль, Огюст Роден, Амадео Модільяні, Олександр Архипенко, Рембрандт Бугатті, Поль Гоген, Сальвадор Далі, Едгар Дега, Альберто Джакометті, Пабло Пікассо, Огюст Ренуар.
   Багато з представлених скульптур неоднозначно сприймались сучасниками митців. Наприклад, "Маленька 14-річна танцівниця" Дега викликала критичні зауваження як взірець вульгарності. Тепер же її оригінал зберігається у Вашінгтонському художньому музеї, а світом розкидані близько 30 копій, відлитих у бронзі.
   Цікава історія "Мислителя" Родена. Над своим шедевром він працював близько двох років. Спочатку скульптура планувалась як частина композиції до твору Данте "Божествена комедія", а її герой мав ім'я "Поет". Згодом, вже на відкритті скульптури в Копенгагені в 1888 році скульптор заявив, что фігура - це пам'ятник французькому робітничому класу.
   Увагу відвідувачів незмінно привертає ще одна скульптура Родена - "Вічна весна". Це відлита в бронзі копія мармурової скульптури, створеної в 1884 році. Тепер вона зберігається в Ермітажі.

   Графік роботи експозиції: з 11:00 до 20:00 щодня, без вихідних. Вартість квитка становить 60 грн, для пенсіонерів, студентів і школярів - 30 грн. Діти до 7 років можуть потрапити на виставку безкоштовно.



Використано вільно поширювану мелодію Alexander_Franke_-_your_eyes з сайту http://www.jamendo.com

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Марина  29.04.2013 09:11
Дякуємо за цікаву розповідь про виставку скульптури

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):