Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Недільна прогулянка до озера Лісового (ДВРЗ)

Четвер, 25.04.2013    

   Зараз у лісі дуже цікаво, його вигляд змінюється щодня - підростає трава, розпускається листя на деревах та кущах, одні рослини тільки починають цвісти, а цвітіння інших вже закінчується. Так що сьогодні ліс виглядає зовсім не так, як минулої неділі. Але й тоді було гарно - подивіться на фото! Рекомендуємо переглядати слайди у повноекранному режимі.

   Однією з перших розцвітає сон-трава. Ось що пишуть про сон:

   Ще можливі нічні заморозки, але квітку сон-трави це не лякає, вона заздалегідь “утеплилася” щільним шаром м’яких сріблястих волосків. Назву “сон” рослина отримала через те, що квіти в похмуру погоду закриті, ніби сплять, та й в народній медицині використовували цю рослину як снодійний засіб. Ця багаторічна рослина росте на світлих сухих відкритих ділянках, в основному на узліссі та на сонячних схилах.
   Поява перших квітів cону співпадає з початком руху соку у берези – якраз на початку весни. Листки з’являються після цвітіння. Живе рослина до глибокої осені, запасаючи поживні речовини в кореневищі. Сон великий - декоративна рослина і шкода, що він знищується оберемками на весняні букети.
   Цю рослину можна вирощувати на клумбах, пам’ятаючи умову, що вона не любить багато вологи і надає перевагу підвищеним сухим ділянкам. На одному й тому ж місці сон-трава може рости більше 10 років.


   Нагадуємо, що сон великий (Pulsatilla grandis Wend) занесений до Червоної книги, тому милуватись ним слід віддалік!



Використано вільно поширювану мелодію Whiteyes_-_Lever_du_jour з сайту http://www.jamendo.com


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Ліс" та "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):