Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

З 5 квітня 2013 року заборонено риболовлю. Зариблення озера Тельбин

Субота, 20.04.2013    За матеріалами ГУ МВС України в м.Києві

   Головне управління МВС України в м.Києві нагадує, що з 5 квітня по 13 червня 2013 року діє заборона на вилов риби. У цей період, з початком першого весняного тепла, риба починає йти на нерест, продовжуючи таким чином свій рід. Тому кожного року, з квітня по червень, у період розмноження, для рятування водного багатства київськими територіальними органами рибоохорони встановлюється заборона на вилов риби та інших водних живих ресурсів. На жаль, браконьєри ігнорують встановлені вимоги, чим завдають великої шкоди відтворенню рибних запасів на різних водних об’єктах Києва.
  З метою боротьби проти незаконного вилову риби київські правоохоронці спільно з працівниками рибоохорони співпрацюватимуть протягом всього нерестового періоду. ГУ МВС попереджає про юридичну відповідальність згідно чинного законодавства - браконьєрство сьогодні адміністративно та кримінально карається. Так, за порушення правил рибальства браконьєри притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення). Крім того, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби (до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
   Також браконьєри мають реальну перспективу отримати і більш серйозне покарання. Адже за повторні випадки незаконного лову, або такі види браконьєрства, які мають характер масового винищення риби, Кримінальний Кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.



21 квітня 2012 року. Зариблення озера Тельбин (Березняки)


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):