Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Коли почнеться будівництво в школі №103? А коли закінчиться?

Субота, 16.02.2013    

   Минулого понеділка читачка сайту "Ліски" пані Олександра спитала: "Підскажіть, коли вже нарешті почнеться будівництво нового корпуса для початкової школи 103. Вже немає змоги нам батькам і нашим дітям бігати по різних садочках району. Це напевно одна з найбільших проблем району. Школа переповнена вщент, в початкових класах по 30-33 учні, а ще збудували 3 будинки на Лазо... Це просто жах!!! Хто і коли допоможе нашій рідній школі"
   Інший читач - пан Вячеслав - порадив ознайомитись із публікацією газети "Дніпровець", у якій розповідається про затвердження бюджету Києва на 2013 рік. Серед витратних статей бюджету - реконструкція з прибудовою до школи №103, на яку виділено в 2013 році 3 млн. гривень, в тому числі - оплата за роботи, виконані в 2012 році.
   Якщо врахувати, що загальна вартість будівництва - 35 млн. грн. (зазначено там же), 32 млн. з яких віднесено до наступних після 2013 років, можна прогнозувати, що в 2013 році будівництво закінчено не буде - 91,4% завершеності об'єкту перенесено на майбутні роки. А розпочато буде, якщо всі 3 млн. грн. не витратять на проектні та інші підготовчі роботи.

Витяг з бюджету

   Додамо, що в одній з попередніх публікацій "Дніпровця" називався поточний етап виконання робіт - роботи з відведення земельної ділянки (див. фото). Схоже, що ці роботи ще не завершені, у земельному кадастрі ділянка біля школи №103 не позначена (оформлені земельні діянки - блакитні прямокутники, чи фігури складнішої форми). Як і біля шкіл №11 (ДВРЗ) та №42 (Стара Дарниця), у яких теж планується реконструкція. А от біля школи №128 (Раїси Окіпної, 6) земельна ділянка площею близько 0,13 га в кадастрі вже значиться.

Відповідь на запит сайту "Ліски" Уривок з публікації "Дніпровця" Школа №103 Школа №11 Школа №42 Школа №128

   Ще одна читачка сайту Спартаківна радить: "Для Олександри. Стосовно школи - збирайте підписи і направляйте обгрунтоване звернення на три адреси (як мінімум) - до КМДА, до нардепа ВРУ, в міносвіти... Доки мовчатимете - нічого ніхто не робитиме. Добре пам'ятаю, як на відкритті мікрорайону Омельченко обіцяв: "За 2 роки будь-що збудуємо і відкриємо для новоселів нову школу, спеціалізовану з інформатики"... Через півроку його не переобрали мером, а на плани щодо нової школи, а також нової поліклініки та дороги - наплювала "молода команда". Але плани ж були і мають бути відображені в певних рішеннях Київради, КМДА, у Генплані... Не завадило б їх пошукати, щоб посилатися на них в обгрунтувальній частині звернення."


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа", "Запит до влади" та "Пишуть читачі".


Вам була корисна ця стаття?

Спартаківна  23.02.2013 00:05
От за цим посиланням http://govuadocs.com.ua/docs/265/index-193321-2.html?page=6
знайшла такі рядки:
"Для забезпечення виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Дніпровського району на 2007 р. необхідно невідкладно вирішити питання щодо відведення земельних ділянок для:

- загальноосвітньої школи по вул. Вільховій (у кварталі вул. Алма-Атинській та пров. Сеноманського (мікрорайон «Стара Дарниця»)."

Я розумію так, що і мільйони капіталовкладень, що їх асигнували були під нову школу - десь розійшлися, і землю під школу не відвели(?), а вирішили відбутися обіцянками щось там прибудувати до старої шкільної будівлі...
Ще і виїзд з мікрорайону - суцільна проблема.
А тим часом повводять купу житл. будинків - і чекатиме на нас доля павуків у банці.



Віктор Хоменко  21.02.2013 09:18
Шановні мешканці , я і наша громада ДВРЗ готові підключитися до збору підписів.Нам ніхто не допоможе,тільки ми самі спроможні це зробити. Звертайтесь за тел. 044 223-5559. З повагою Віктор Хоменко.
www.pravoslav.com.ua

Спартаківна  18.02.2013 18:00
Треба спробувати знову - дарма, що колишні звернення не дали результату.
Зрозуміло, що у всіх свої клопоти, робота, те-се, однак аби зібрати підписи хочаб у своєму під'їзді (в сусідів) - не аж надто багато часу витратите, якщо ж не поодинці, а групою з ініціативних людей - то знайти сотню-другу підписантів можна точно. Чим більше підписів - тим кращі шанси на позитивне реагування. Тільки треба підготувати підписні аркуші правильно: на кожній сторінці в заголовку має бути надруковано - за яку вимогу тут підписуються і коли(дата), аркуші щоб були понумеровані обов'язково.
Ті звернення, в яких 100-200 підписів, не мають права не задовольняти... Невже, аби щось робилося для мешканців ДВРЗ, треба громадою йти пікетувати київраду?

Олександра  16.02.2013 22:35
В мене знайома працює данній школі вже більше 20 років. Після того як початкову школу порозкидали по садках, було написано багато звернень, заяв. Регулярно збирали підписи як батьки так і педагоги.... А віз і нині там... Дуже шкода, що нашу школу, скоріш всього навіть і не почнуть реконструювати...(((( Сміх та й годі, для будівницта треба 32 млн, а виділили - 2 млн. Відмиють депутати собі ці гроші, а діти будуть навчатися скоро по 50 учнів в класі...((((

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):