Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Новий тег на сайті: Запит до влади

П'ятниця, 08.02.2013    

   Читач сайту "Ліски", мешканець ДВРЗ пан Андрій надіслав нам декілька документів - запитів до органів державної влади й управління та відповідей на них. Оскільки в матеріалах нашого сайту вже є подібні документи, ми вирішили надалі присвоювати їм окремий тег: "Запит до влади". Таким чином, з часом буде сформовано масив документів, за якими можна скласти уявлення і про типові проблеми житлового масиву, і про можливості та готовність органів влади й місцевого самоврядування вирішувати їх.
   Сьогодні публікуємо перші з документів пана Андрія - його запит стосовно благоустрою і розвитку житлового масиву ДВРЗ, та дві відповіді на запит. Фото сайту "Ліски".


Тут буде нова дорога

   Питання, щодо благоустрою і розвитку мікрорайону ДВРЗ (Дніпровський район міста Києва).
   Які роботи по благоустрою та розвитку району ДВРЗ плануються виконувати в 2012 році? Чи буде розширена дорога по вулиці Алма-Атинській? В даний час вона є єдиною, що веде до мікрорайону ДВРЗ та має лише по одній смузі в обидва напрямки, та на деяких відрізках збігається з трамвайною колією, що ускладнює рух автотранспорту та призводить до потенційної небезпеки пасажирів трамваю та автотранспорту.
   Чи планується будування додаткових доріг? (окрім єдиної Алма-Атинської на даний час) для сполучення зі станціями метро Лісова (та Броварським напрямком), можливо Чернігівська (минаючи старий шляхопровід через залізницю), або ще однієї дороги до станції метро Червоний Хутір (через вулицю Горбунова, тим паче, на вул.Горбунова містом планується будувати станцію метро Сирецько-Печерської лінії метрополітену), та виїзд у Бориспольський напрямок, минаючи найбільш навантажену площу міста "Ленінградську"? На даний час вулиця Алма-Атинська, яка описана вище, є єдиною, що веде до мікрорайону ДВРЗ, це є дуже незручно для мешканців району, яким до найближчих станцій метро (по кілометражу) потрібно, об'їжджати залізничні колії.
   Чи планується відкривати додаткові маршрути міського громадського транспорту (наприклад автобусу, тролейбусу, можливо метро), що сполучали б мікрорайон ДВРЗ з іншими районами? На даний час міський громадський транспорт представлений тільки 2-ма маршрутами трамваю, у яких в свою чергу кінцева станція раніше, ніж закінчується мікрорайон. А також у разі поломки трамваю на лінії, дістатися мікрорайону міським громадьким транспортом немає можливості! Вимагаю створити додаткову альтернативу трамваю!
   Чи можна отримати копію плану розвитку Дніпровського району і мікрорайону ДВРЗ міста Києва? Дякую.
З повагою Андрій *******


Відправник: Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
Дата: 30.03.12
на звернення від 07.03.12 No. 031-Т-З921
   На Ваше звернення стосовно благоустрою і розвитку мікрорайону ДВРЗ, Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація повідомляє наступне.
   З метою покращення транспортного забезпечення житлового масиву ДВРЗ, Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація протягом останніх років зверталась до Київської міської державної адміністрації щодо включення до проекту Програми соціально-економічного розвитку м. Києва розробки проектно-кошторисної документації та виконання робіт з будівництва автодороги для з’єднання вул. Олекси Довбуша з вул. Бутлерова та вул. Червоногвардійською.
   Програмою соціально-економічного розвитку м. Києва на 2012 рік в частині «Перспективне проектування» передбачено фінансування на розробку проектної документації з будівництва зазначеної автодороги, будівництво якої планується здійснити протягом 2013-2014 років. Будівництво даної автодороги дасть змогу збільшити кількість маршрутів громадського транспорту та покращить транспортне сполучення мікрорайону ДВРЗ.
   Програмою соціально-економічного розвитку м. Києва на 2012 рік передбачені також роботи і по іншим об’єктам які розташовані в мікрорайоні ДВРЗ, а саме: «Реконструкція мереж водопостачання приватного сектора ДВРЗ», «Каналізування приватного сектора ДВРЗ», «Реконструкція з прибудовою до середньої школи № 11 на вул. Алма-Атинська, 113», «Будівництво багатофункціональної спортивної споруди на вул. Алма-Атинській, 60».
   Також повідомляємо, що багато корисної інформації про сучасний стан та перспективи розвитку мікрорайону ДВРЗ та Дніпровського району міста Києва вцілому, можна отримати на офіційному веб-сайті Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою http://www.dnipr.gov.ua .
Виконавець Редчиц С.М. (292-20-00)


ГУТЗ відділ технічної політики
Відповідь від 05.04.2012
   У Головному управлінні транспорту та зв'язку спільно з комунальною корпорацією «Київавтодор» опрацьовано Ваше звернення, що надійшло до Київської міської державної адміністрації від 06.03.2012 № Т-3921, стосовно поліпшення транспортної ситуації в Дніпровському районі.
   За результатами опрацювання повідомляємо, що відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 13.09.2007 № 1196 «Про будівництво автодороги для з'єднання вул.Довбуша з вул. Бутлерова та вул. Червоногвардійською» передбачено здійснити розробку проектно-кошторисної документації та будівництво даного об'єкту.
   За результатами тендеру переможцем із виготовлення проектно-кошторисної документації визначено ВАТ «Київпроект».
   Проектом передбачається будівництво дороги довжиною 1,88 км, що дасть можливість розвантажити вул.Алма-Атинську від вантажного транспорту, збільшити пропускну спроможність з 10 тис.авто/добу до 35 тис.авто/добу, забезпечення безперебійного руху транспорту.
   З планом розвитку Дніпровського району міста Києва, Ви можете ознайомитись на офіційному сайті КО "Інститут Генерального плану м. Києва": www.grad.gov.ua.
З повагою,
Головне управління транспорту та зв"язку КМДА


Коментар сайту "Ліски"
   Райдужна картина, намальована Дніпровською РДА в березні 2012 року, зміниться на невтішну в іншій відповіді райдержадміністрації від 31 січня 2013 року - про це йтиме мова в одній з наступних новин.
   Схожі публікації на сайті можна знайти за тегом "Запит до влади" та "Пишуть читачі".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):