Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Клады в Броварском лесу

Неділя, 03.02.2013    Фото з сайту "Игры малышам"

   Хочемо ми того чи ні, а мережа Інтернет займає в нашому житті дедалі більше місце. Причому не відвойовує його, а займає нові ніші легко й невимушено. Настільки легко, що в деяких представників старшого покоління виникають підозри, чи це не якась новітня психологічна зброя? Мовляв, самі вони, як сформовані особистості, ще в змозі відрізнити істинні цінності від фальшивих, а от молодше покоління наражається на серйозну небезпеку. Мабуть, у чомусь вони й праві - недаремно в усьому цивілізованому світі батьки та вчителі намагаються тримати під контролем процес долучення дітей до інтернету.

Діти біля ПК

   Якщо ж не думати про зброю, то інтернет - такий же вид бізнесу, як і решта інших. З одного боку - споживачі, з іншого - "продавці" якогось контенту. Споживачі прагнуть знайти необхідну їм інформацію, а веб-сайти задовольняють цю потребу. Один з інструментів, яким користуються "продавці" - це аналіз пошукових запитів, за якими користувачі потрапляють на певний сайт. Звичайно, кожний власник сайту хоче мати якомога більшу цільову аудиторію, однак реалії такі, що до 90% відвідувачів будь-якого сайту заходять на нього саме з пошукових машин. Заходять сотні, а вже одиниці чи десятки з них приходять повторно, а то й стають регулярними відвідувачами.

Пошуковий запит

   Аналіз пошукових запитів дозволяє адміністратору сайту підвищувати його популярність, додаючи найбільш запитувану інформацію. Наприклад, якщо чверть відвідувачів шукає розклад київської міської електрички, то слід підтримувати його в актуальному стані, навіть якщо це непрофільна інформація. Якщо багато користувачів шукають "ДТП на мосту ДВРЗ", скоріше за все, воно мало місце. А якщо хтось задає пошук "снос дома на Волховской, 2", то як кажуть, немає диму без вогню. Час від часу бувають дуже оригінальні запити, наприклад "на якій вулиці, в якому будинку, та в якій квартирі живе Андрій Шевченко". І що ви думаєте? Відповідь знайшлась!
   Заходять відвідувачі (здебільшого чомусь із Росії), які шукають "танковые кладбища", відвідувачі з Польщі шукають "дитячі малюнки", з Росії, Прибалтики, Німеччини, США та Ізраїлю - "старые фото ДВРЗ". Бувають взагалі "крики душі" - "девушка в военной форме садится на 211-ю маршрутку на Пражской" або "мы познакомились на дврз 2006 году Киев".

Журнал "Киевская старина"

   На минулому тижні було багато запитів про пошуки скарбів у Києві та поблизу нього. Мабуть, наближається весна, а з нею відкривається сезон :) Крім повідомлень на цільових форумах, шукачі такої інформації знаходили також відскановані ентузіастами примірники дореволюційного журналу "Киевская старина", а саме - №№6-8 від 1883 року, в яких було надруковано статтю «Клады в Киеве и его окрестностях» (так званий "Список Лещинского").
   Наведемо фрагменти цього списку, які стосуються місцевості ДВРЗ:
30. По дороге из Киева к Броварам насупротив 9-й версты направо стоит сосна разведена, под тою сосною большой клад денег разного сорта и много серебряной посуды.
32. За Днепром подле красного трактира стоит сосна, а на той сосне вырезаны знаки: сабля и пика, и не глубоко под сосною зарыты саквы червонцев.
39. По пути из Киева в Бровары есть место у Вигуровки над яром с крестом и подле клад.
41. За Днепром бежит ровчак из Дарницы и около него стоят три сосны, из которых на одной вырезаны копье и сабля. Там с края леса лежат червонцы.

   Повний "Список Лещинского" можна подивитись тут, а номери журналу "Киевская старина" можна передивитись або скачати за наступними лінками: номер 6 за 1883 рік, номер 8, той же рік.


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Ліс".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):