Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Захист озера Тельбин

Середа, 02.01.2013    Фото з сайтів Дніпровської РДА, Олександра Бригинця та ОСН КМ "Березняки-Тельбин"

   3-го та 4-го січня 2013 року, о 9.30, відбудеться акція протесту громади проти забудови території озера Тельбин на Березняках. Акція проходитиме перед манежем по вул.Шумського, 1 (зупинка «Бібліотека»). Про це повідомив народний депутат України (фракція «Батьківщина») Олександр Бригинець.
   Як відомо, вздовж берегової лінії озера Тельбин ТОВ «Аквапарк» розпочало будівництво чотирьох 30-поверхових висоток з паркінгами та офісами. Будівництво відбувається без узгодження проекту і проведення громадських слухань. Жителі Березняків чинили опір будівництву, але, незважаючи на триваючий судовий процес, будівництво таки розпочалося. Екологи попереджають, що спорудження цих хмарочосів викличе справжню екологічну катастрофу - озеро перетворить в болото.
   «У Києві, незважаючи на велику кількість водойм, через забруднення в багатьох озерах заборонено плавати та відпочивати на їх прибережних зонах. Крім того, прибережні території озер стали ласим об’єктом для забудови. Тобто влада перетворює озера в місця, на які можна тільки дивитися з вікон офісів та квартир, а не відпочивати. Тому я неодноразово наголошував на необхідності створення Програми «Озера Києва», яка б захистила сотні столичних водойм», - заявив О. Бригинець.
   Депутат зазначив, що така ситуація склалася не вперше і нагадав історію, коли на Петрівці заради будівництва торгівельних центрів було знищено два озера.
   «Захист одного озера сьогодні - це початок захисту всіх озер Києва. Тому я закликаю киян приєднатися до активістів і захистити території озера Тельбин від забудови», - наголосив О. Бригинець.
   Депутат звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою надати доручення відповідним службам вжити заходів направлених на збереження всіх озер м. Києва та озера Тельбин зокрема.
   Озеро Тельбин на Березняках - одна з небагатьох рекреаційних київських зон, де відпочиває чимала кількість киян. Сюди приїжджають купатися, відпочивати, займатися спортом, гуляти з дітьми тощо жителі всіх районів столиці. Тому те, що зараз озеро і паркова зона навколо нього під загрозою знищення - це проблема всього міста.


   Прокуратура Дніпровського району Києва зобов’язала контролюючі органи перевірити законність проведення будівництва на вул. Шумського біля озера Тельбин.
   Доручення про проведення перевірки надано Державній екологічній інспекції в м. Києві, столичним інспекціям архбудконтролю та сільського господарства.
   Контролерів зобов’язано надати висновки щодо законності виділення земельної ділянки, передачі її в оренду та видачі дозволу на початок виконання будівельних робіт уздовж берегової лінії озера.





Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Екологія", "Самоорганізація" та "Березняки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):