Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Мешканці київського будинку врятували 30-х їжаків

Понеділок, 31.12.2012    

   Як ми повідомляли раніше, з 1 грудня 2012 року сайт "Ліски" розпочав акцію "Будь позитивним! Не викидай батарейки в сміття!"

   Протягом місяця (за грудень) в перший із встановлених контейнерів було зібрано 1 кг батарейок та акумуляторів. Цей кілограм складається з 52-х батарейок та акумуляторів, 30 з яких - "пальчикові" (тип АА). І хоч кількість зібраних батарейок - не самоціль (основна мета проекту - дати можливість мешканцям утилізувати шкідливі відходи), висока свідомість сусідів радує ініціаторів.

   Як стверджують екологи, одна пальчикова батарейка здатна забруднити важкими металами 20 кв.м грунту, або приблизно 400 літрів води. Інші автори пропонують простішу формулу - утилізація однієї пальчикової батарейки рятує одного їжака та 2 дерева. Виходячи з неї, мешканці будинку №39Е по вул.Алма-Атинській (ДВРЗ, Київ) врятували щонайменше 30-х їжаків та 60 дерев :)

   Другий за рахунком контейнер встановлено у приймальні депутата Київської міської ради Павла Тесленка, який до того ж пообіцяв підтримати екологічний проект сайту "Ліски" шляхом розповсюдження контейнерів в установах та житлових будинках Дніпровського району м.Києва.

   Запрошуємо сусідів з інших будинків долучатись до корисної ініціативи. При цьому потенційні волонтери повинні усвідомлювати, що приєднання до проекту накладе на них певну відповідальність. Мається на увазі не тільки збереження контейнерів та регулярну виїмку батарейок, а й дотримання санітарно-гігієнічних та протипожежних норм. Наприклад, забезпечення недосяжності для дітей дошкільного віку, які вивчають навколишній світ "на смак", тощо.

Отримуйте від сайту "Ліски" та встановлюйте в своїх під'їздах контейнери! Поспішайте, їхня кількість - обмежена!


Поздоровляємо читачів сайту з Новим роком, бажаємо міцного здоров'я, доброго настрою та здійснення планів!

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):