Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

На ДВРЗ дитина потрапила в провал з гарячою водою

П'ятниця, 07.12.2012    

   За інформацією Прокуратури міста Києва, Прокуратура Дніпровського району доручила райуправлінню міліції провести досудове розслідування кримінального провадження за фактом травмування дитини, яка потрапила в провал асфальту на вул.Алма-Атинській, 89-А та отримала опіки.
Обставини справи:
   Сьогодні близько 8 год. ранку на вул.Алма-Атинській, 89-А (ДВРЗ) 8-річний хлопчик йшов до школи та потрапив у провал асфальту з гарячою водою. Хлопчик отримав опіки правої ноги та обох рук (попередній діагноз: 2-3 ступеню). Дитину прооперовано, вона знаходиться в опіковому центрі Київської міської клінічної лікарні №2.
Додатково:
   Під час досудового розслідування райуправління міліції зобов’язано з’ясувати всі обставини травмування дитини та встановити винних посадовців, службова недбалість яких призвела до тяжких наслідків.
   Крім цього, прокуратурою Дніпровського району Києва вже надано доручення столичним Інспекціям Держгірпромнагляду та Держенергонагляду, а також Дніпровській РДА й ПАТ «Київенерго» - провести перевірки та надати висновки про причини пошкодження ділянки теплотраси та травмування дитини.


   08.12.2012
   Публічне акціонерне товариство «КИЇВЕНЕРГО» закликає киян дотримуватися правил безпеки: не наближатися самим і простежити, щоб інші не наближалися до видимих провалів асфальту до приїзду аварійно-відновлювальних бригад. Можливе утворення вимоїн над місцями пролягання теплових мереж є наслідком високого рівня їхньої зношеності.
   7 грудня о 7.55 у міждворовому проїзді на вул. Алма-Атинській, 89 у Дніпровському районі пошкодження трубопроводу діаметром 57 мм стало причиною утворення провалу асфальту. У провал однією ногою потрапив 8-річний хлопчик. Він був госпіталізований, зараз перебуває під наглядом лікарів, його стан стабільний. Компанія планує надати максимальну допомогу в процесі лікування дитини.
   О 8.15 аварійно-відновлювальна бригада прибула на місце пошкодження, відгородила його і розпочала усунення.
   Пошкоджена ділянка мережі була прокладена у 1970-х роках за бітум-перлітовою технологією, тобто безканальним способом просто у ґрунті. Це було характерно для радянських часів, коли в Києві здійснювалося активне будівництво. З часом подібна технологія була визнана фахівцями як неприйнятна, і заборонена для використання. Термін експлуатації таких трубопроводів становить 15 років. Крім незадовільних технічних характеристик, прокладання тепломереж за бітум-перлітовою технологією ускладнює виявлення точного місця пошкодження під час експлуатації.
   КИЇВЕНЕРГО здійснює постійне оновлення теплових мереж. У цьому році Компанія замінила понад 80 км тепломереж, інвестувавши понад 200 млн. гривень.
   Загалом понад 50% теплових мереж, з 2,5 тис. км, які обслуговує КИЇВЕНЕРГО, експлуатуються понад 25 років. Наслідком їхньої зношеності можуть бути провали і промоїни з появою гарячої води або пари на поверхні. При цьому під час опалювального сезону висока температура теплоносія може призвести до опіків людини, якщо вона потрапила в провал.
   Виявивши провал з появою гарячої води або пари на поверхні, повідомте про нього в інформаційно-довідкову службу ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» за телефоном 15-88 або 201-58-79 для дзвінків з мобільного.


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Діти" та "ЧП".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):