Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Газета "Дарницький вагоноремонтник", №271

Понеділок, 26.11.2012    

Газета "Дарницький вагоноремонтник", №271 Газета "Дарницький вагоноремонтник", №271    Номер 11(271) заводської газети "Дарницький вагоноремонтник" від 21 березня 1964 року в основному присвячений боротьбі працівників заводу за високий рівень виробничої культури. В замітках газети поміщені звіти учасників рейдових бригад, які перевіряли чистоту й порядок у цехах, інших виробничих та допоміжних приміщеннях заводу.

   У вагоноремонтному цеху рейдова бригада проводила перевірку разом із трикутником цеху (забуте тепер слово "трикутник" означало колись групу керівників, яка складалась із начальника підрозділу, парторга і профорга). Поряд з новою технікою рейдовики виявили поламану підлогу, брудне обладнання, товстий шар пилюки, непридатні шафи для інструменту та одягу робітників.

   Брудно і в цехах ходових частин та ливарному, в останньому ще й холодно, бо на дверях відсутні теплові завіси. В ремонтно-комплектувальному цеху - погано очищений від бруду токарний верстат №808 (токарі т.т. Карпенко та Томаєв), а токарний верстат №1066 взагалі ні за ким не закріплений.

   На другій сторінці газети начальник заводу Зайцев, начальник відділу праці і зарплати Зубрицький, планового відділу Нікітченко, виробничого відділу Неделькін та інші товариші на відкритих партійних зборах обговорюють проблему збільшення собівартості продукції. Так, ремонт критого вагона у 1962 році обходився у 591 крб., в 1963 зменшився до 583 крб., і раптом в січні 1964 року збільшився до 587, а в лютому - стрибнув до 620 карбованців.

   Завідуюча бібліотекою Зоя Радіонова (разом із Тетяною Фірсовою, Євгенією Яценко та Галиною Терещенко згадується в статті "Ветеранов здесь любят") розповідає про нові книжкові надходження. Серед новинок - роман Олеся Гончара "Тронка".

   На фотоетюді - весняний Хрещатик, ще голі дерева, будівля Центрального універмагу, автомобіль ГАЗ-21 "Волга", тролейбуси та пішоходи.


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод", "Історія Києва" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):