Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Пам'яті жертв Голодомору

Неділя, 25.11.2012    Фото - з журналу "Корреспондент" та власні, відео й текст - із сайту "Українська правда"

Пам'яті жертв Голодомору    Учасники ходи з нагоди дня пам'яті Голодомору 1923-1933р.р., представники опозиційних партій та іноземні посли вшанували пам'ять загиблих в роки голоду в Києві.
   Більше 2 тисяч людей взяли участь у ході від станції метро Арсенальна до Меморіалу жертвам Голодомору, який знаходиться в парку Слави, поряд із музеєм Великої Вітчизняної війни. Учасники ходи тримали в руках прапори України і йшли без партійної символіки.
   За участю глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета та представників Української греко-католицької церкви відбувся молебень пам'яті за загиблими. О 16.00 присутні вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.
   Захід організований Громадським комітетом із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.
Пам'яті жертв Голодомору, свічки у вікнах будинків ДВРЗ Пам'яті жертв Голодомору, свічки у вікнах будинків ДВРЗ Пам'яті жертв Голодомору, свічки у вікнах будинків ДВРЗ Пам'яті жертв Голодомору, плакат






Коментар сайту "Ліски"
   Акція "Запали свічку" відбувається у День пам'яті жертв голодоморів (4-та субота листопада) щороку. Традиційно о 16.00 пам'ять загиблих під час геноциду українського народу вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня. У великих містах на головних майданах теж запалюють свічки, кожний може прийти це зробити.
   З 2012 року ми вшановуємо не тільки загиблих, а й їхніх сучасників-доброчинців, які жертвуючи власним здоров’ям та комфортом, а часто й ризикуючи життям, рятували голодуючих від страшної смерті. За спогадами врятованих та очевидців історики впорядкували список доброчинців, зараз він налічує 150 імен.
   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

алиса  25.11.2012 21:02
Погибель.Помним.Скорбим.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):