Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Архітектура сталінського ампіру: ДВРЗ, Соцмісто

Середа, 21.11.2012    

Архітектура сталінського ампіру: ДВРЗ, Соцмісто    Скоро в Україну прийде зима - сьогодні вночі в Чернігівській області вже випав перший сніг. Синоптики обіцяють, що цьогорічна зима буде такою ж теплою, як і 18 з останніх 20 зим. Тож киянам слід морально готуватись до мокрої снігової каші на дорогах і тротуарах.
   З таких міркувань буде доречним перегляд відзнятого переважно взимку відеоролика (слайд-шоу) архітектора Олега Прокопенка. Назва ролика: "Архітектура сталінського ампіру: ДВРЗ, Соцмісто". Прим. ред.: у зв'язку з видаленням з Youtube названий ролик замінено на інший.
   Мова йде про поширення практики "ущілювальної" забудови тепер уже й на лівобережну частину Києва. Нові висотні будинки втискуються поміж існуючими на місце зелених зон, дитячих майданчиків, або малоповерхових будинків. І якщо будинки ДВРЗ зі слайд-шоу ще можна побачити "вживу", то в Соцмістечку, за словами автора замітки "Исчезнувший Киев: Соцгород или Немецкий квартал": "На данный момент (конец 2012 года), от городка осталось около 10% построек".



Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):