Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Фестиваль "Повір у себе"

Понеділок, 29.10.2012     За матеріалами Дніпровської в м.Києві РДА, соціальної мережі facebook та газети DNews.

   У Центрі культури та мистецтв Дніпровського району (вул. Алма-Атинська, 109) відбулась виставка творчих робіт та гала-концерт ХІІ щорічного районного фестивалю творчості дітей та молоді з особливими потребами «Повіримо в себе». У заході, проведеному під патронатом Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, взяли участь близько 200 дітей та молоді з функціональними обмеженнями, а також їхні батьки, що проживають у Дніпровському районі.
   Це особлива публіка – діти, які не так вже й часто посміхаються, адже в їхньому життя вистачає нерадісних хвилин. Але не цього разу! У цій залі – вони почувалися цілком захищеними й радісно реагували бодай на кожну дрібницю. Вони – це відвідувачі Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями при Дніпровському районному в місті Києві центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Райдужна 51); вихованці школи - інтернату № 18 (для дітей з вадами слуху); вихованці школи-інтернату № 26 (для дітей з розумовими вадами). Разом із ними святкували члени громадських організацій «Долоні», «Школа життя», «Милосердя – інтелект», які надають підтримку особам з інвалідністю.
   Під час фестивалю компетентне журі (до його складу входили представники громадських організацій та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в таких жанрах: вокально-хоровий, хореографічний,виконавче мистецтво, авторська поезія та проза, декоративно-прикладне мистецтво) оцінювало творчі роботи й виступи на сцені…
   Учасники фестивадю виступали напрочуд гарно. Очі дітей випромінювали радість. На вустах сяяли посмішки. Гості, які були запрошенні на фестиваль, захоплювались неповторністю творчих робіт, талановитістю та мужністю юних творців, їхніми прекрасними шедеврами – малюнками, аплікаціями, вишивками. Достатньо сказати, що це робили не прості діти, але як майстерно використовували не коштовні матеріали: тісто, зернятка кукурудзи, маку, навіть гречки. А ще читали вірші, співали пісні, і жодне серце в залі не могло не стрепенутись, залишитись байдужим від виступів Антона Дубішина, Юлії Шаповал, Марії Кобякової та багатьох інших. На фестивалі не було переможців і переможених Усі отримали подарунки та грамоти. Батьки учасників, говорячи слова подяки, не могли втримати сліз радості, адже про їхніх дітей дбають, не забувають та підтримують.
   Фестиваль залишив приємні відчуття в серцях усіх присутніх. Найкращі його учасники візьмуть участь у міському. Відбудеться він в грудні – до Міжнародного дня інвалідів і, зазвичай, проходитиме в Київському міському палаці дітей та юнацтва.
   За словами учасника районного свята заступника голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Василя Андрійовича Муренка, фестиваль виявився напрочуд душевним.

   Довідково
   Організатором фестивалю виступив Дніпровський районний в місті Києві Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Співорганізатор Фестивалю виступила Міжнародна благодійна організація «Посланець миру». Спонсори фестивалю благодійні фонди та організації: Дніпровська районна в м. Києві організація Партія регіонів, МБФ «Отчий дім», МБО «Посланець миру», ГО «Долоні» ресторан компанії МакДональдз «Літнє».
   Інформація про Центр соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями Дніпровського району.
   Свою роботу Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями розпочав на базі Дніпровського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в 2002 році.
   На даний час Центр функціонує на базі підліткового клубу за місцем проживання «Ровесник» (вул. Райдужна, 51).
   На обліку в Центрі перебуває 130 осіб – діти та молодь з функціональними обмеженнями та члени їх сімей. В Центрі працюють спеціалісти: соціальний педагог, корекційний педагог, психолог, фізичний реабілітолог.
   За період роботи Центру підтвердилась необхідність його функціонування у Дніпровському районі. Значно збільшилась кількість клієнтів Центру, підвищилася якість наданих послуг та їх різноманітність:
-надання безкоштовних кваліфікованих послуг з психолого-педагогічної реабілітації, соціальної та побутової реабілітації, фізичної реабілітації дітям та молоді з функціональними обмеженнями;
-створення соціально-педагогічних умов для виявлення та відновлення здібностей дітей, молоді з функціональними обмеженнями, соціалізації та інтеграції до суспільства;
-організація проведення клубних зустрічей, святкових заходів, заходів соціокультурного розвитку та повноцінного спілкування дітей, молоді з функціональними обмеженнями;
-надання інформаційних, соціально-педагогічних, психологічних послуг членам родин, які перебувають у стані кризи через факт інвалідності своєї дитини.    Проводяться заняття з трудової реабілітації, реабілітації засобами мистецтва, заняття з розвитку фізичних вмінь, логоритміки, шейпінгу, здійснюється заняття по психокорекції поведінки та психологічне консультування батьків.
   Один раз на тиждень спеціалізований транспорт з Територіального центру по обслуговуванню одиноких інвалідів та пенсіонерів забезпечує перевезення інвалідів на візках.
   Організовано роботу з дітьми та молоддю, які не навчаються у державних закладах освіти, або закінчили спеціалізовані школи-інтернати.
   За період роботи Центру налагоджена ефективна співпраця з державними установами та громадськими організаціями.
   За інформацією Оксани Богатир та відділу з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.


Фестиваль "Повір у себе" Фестиваль "Повір у себе" Иванна Силецкая пише до Ані Лорак.
   Ще в мене одне прохання теж прошу не для себе є такий фестиваль для дітей та молоді з обмеженими можливостями "повір у себе" там дітки у візках пишуть вірші малюють співають вишивают роблят прикраси з бісеру глухі танцюють сліпі співають на концертах фестивалю співають краще аніж імениті артисти.
   але біда в тому що цих діток з обмеженими можливостями запихають ну тобто Фестивалі проводять в Богом забутих піонерських таборах радянських часів цих таборів стае все менше й вони аж ніяк не пристосовані для людей в інвалідних візках
   також раніше учасників "повір у себе" було 270 чоловік а останні 2 роки скоротили до 70 учасників. допоможіть фестивалю процвітати й щоб як раніше було по 270 учасників.
   допоможіть ОРЕНДУВАТИ НА 5 ДІБ ДЛЯ ПОВІР У СЕБЕ САНАТОРИЙ "ЖОВТЕНЬ" ЩО В КОНЧІ ЗАСПІ там є всі умови для людей на візках.. адже оскільки інваліди маломобільні то побачитися з друзями я можу лише на цих фестивалях я б рада бачитись з ними частіше але я у візку вони також в колясках едина наша надія побачитись це поїхати на фестиваль "повір у себе" деталі про проведення фестивалю можна дізнатися в директора київського обласного ценру сімьї та молоді Наталії Рудько тел.0675380262 kocsssdm@ukr.net ,не дайте цьому фестивалю згаснути!
   буде добре моїм друзям то буде добре й мені наскільки мені відомо в жовтні знову планують провести фестиваль повір у себе. ще одне мое прохання може б ви виступили у нас на фестивалі заспівали кілька пісень з вашого репертуару.





   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Клуб" та "Діти".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):