Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Пенсіонери готові агітувати за гроші, а молодь – через переконання

П'ятниця, 26.10.2012    

Балконні банери Балконні банери    Часто доводиться чути: "Серед моїх знайомих нема жодного, хто голосуватиме за регіоналів (варіант - помаранчевих). Так що більшість соціологічних досліджень - невірні".

   Насправді ж розбіжності виникають внаслідок того, що до нашого оточення здебільшого належать люди, подібні до нас самих. Наприклад, за словами соціолога Ірини Бекешкіної, серед її старших за 55 років знайомих всі 100% користуються комп'ютерами та інтернетом. Тоді як узагальнена статистика дає набагато менший відсоток для даної вікової категорії.

   Так, для декого здавались дивними 7%, які соціологи віддавали одному з кандидатів 216-го виборчого округу (м.Київ) Олександру Супруненку, зовсім не відомому на окрузі політику, кампанія якого обмежувалась роздачею агітаційних матеріалів. Але виявилось, що в нього багато прихильників, які почепили його банери на власні балкони та лоджії (іноді й по 2 на квартиру!).
   За інформацію з одних джерел, за подібні балконні плакати платять по 500 гривень, з інших джерел - 200 гривень зразу та ще 200 після виборів. Хоч люди, які взяли гроші, можливо й не вважають себе політично ангажованими, але по факту вони таки агітують за певного кандидата, так що мети однозначно досягнуто і гроші на вітер не викинуті.


   Інші люди агітують за, чи проти певних кандидатів не за гроші, а через свої переконання. Так, активісти громадянської кампанії "Помста за розкол країни" своїми діями знижують рейтинг народних депутатів та політичних партій, які голосували за законопроект №9073 (про мову) у Верховній Раді України. Мета кампанії - недопущення подальшої участі цих осіб у політичному житті України.



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):