Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Захистити дітей від вихлопних газів

Понеділок, 10.09.2012    

Захистити дітей від вихлопних газів    В Києві потрібно створити Зону захисту дітей від вихлопних газів. З відповідною ініціативою депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександр Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова. Про це «Київ. Коментарі» повідомила прес-служба депутата.
   «Це може звучати нереально, але ж в Україні вже існує подібна практика захисту дітей від вживання алкоголю та паління – 100 метрова зона навколо навчальних закладів, де заборонений продаж алкогольних напоїв та цигарок. Якщо алкоголь і цигарки перетворюють людину в алко- та тютюнозалежного, то вихлопні гази викликають безліч проблем зі здоров’ям», - підкреслив Бригинець.
   Депутат зауважив, що в Києві є одна велика проблема всіх дворів житлових будинків – дитячі ігрові майданчики оточені припаркованими автомобілями, де діти перебувають в кільці вихлопних газів.
   «Якщо врахувати, що граючи навприсядки в пісочнику, катаючись на гойдалках, чи спускаючись з гірки, малеча знаходяться в безпосередній близькості до землі – на рівні вихлопних труб автомобілів – то виходить, що їй дістаються найконцентрованіші дози вихлопних газів», - пояснив Бригинець.
   Депутат наголосив, що в існуючій проблемі можна було б звинуватити громадян, які паркуються поруч дитячих майданчиків, але якщо дивитися на причину таких дій, стає очевидним, що це влада не подбала про парковки та автостоянки.
   «Щоб захистити дітей від вихлопних газів, принаймні на дитячих ігрових майданчиках, треба розв’язати дві проблеми: облаштувати парковки і заборонити паркуватися на відстані не ближчій ніж 10 метрів від дитячих ігрових майданчиків. А ці 10-метрові зони захисту максимально озелененими, засадивши їх деревами та кущами, які стали б природнім бар’єром для вихлопних газів», - пропонує Бригинець.
   Проблема відсутності парковок вимагає негайного вирішення, і стає гострішою через ущільнюючу забудову, яка посилиться після прийняття нового Генерального плану Києва до 2020 року, який інтенсивно готує нинішня КМДА.


Схожі публікації на сайті можна знайти за тегами "Діти" та "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):