Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

ДВРЗ на німецькій карті 1943 року

Субота, 25.08.2012    

   Як відомо, пошуковий сервер Google при вводі перших слів запиту підставляє контекст, який найчастіше шукають з цими словами. Разом зі словом "ДВРЗ" найчастіше шукають "киев", "на карте", "больница", "взрыв", "поликлиника", "интернет", "завод", "фото" та "пейнтбол".


Карта ДВРЗ

   Отже, друге за частотою слово - "карта". Мабуть, цікава було б не тільки сама по собі карта житлового масиву ДВРЗ, а також її зміна протягом певного історичного періоду.
   Селище Дарницького вагоноремонтного заводу почало будуватись в 1934 році разом із заводом. Найстаріша карта цього періоду, яку вдалося знайти в інтернеті, це німецька карта Києва 1943 року.
   Ймовірно, що знайдений файл - це фото оригінальної карти, яка зберігається в Державному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році" в селі Нові Петрівці поблизу міста Вишгород.


Німецька карта Києва

   Схоже, що карта все-таки не 1943 року, як на ній написано, а принаймі до 1934 року, бо на місці заводу ДВРЗ можна побачити лише хвойний ліс. На самій карті зліва внизу зазначено посилання на російські карти 1932 року.


Німецька карта Києва

   Дарницький вокзал та місцевість Стара Дарниця на карті позначені, як і хутір Березняки, задніпровські слобідки та Позняки. Цікаво, що поблизу хутора Ліски за топографічними позначками не стільки ліс, скільки луг.


Фрагмент німецької карти Києва

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):