Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Гурт Mad Heads на ДВРЗ. Пісня світла

П'ятниця, 10.08.2012    

   Східна околиця Києва - місцевість ДВРЗ (колишнє селище Дарницького вагоноремонтного заводу) - завдяки збереженій атмосфері повоєнних років часто стає місцем для зйомок фільмів чи відеокліпів до пісень.
   Так, у 2008 році тут знімались епізоди фільмів "Рука на счастье" та "Дорогие дети", в 2011 році - "Рябины гроздья алые" та "Порох и дробь".
   Найбільш відома з пісень - кліп "У нас на раёне" Потапа і Насті Каменських, знятий тут у 2008 році. До речі, розмальований грузовик, який фігурує в кліпі, і досі стоїть на ДВРЗ, але не з правого боку біля клубу, як раніше, а на одній з невеличких вулиць (фото Романа Наумова).


Грузовик з кліпу 'У нас на раёне' Грузовик з кліпу 'У нас на раёне' Грузовик з кліпу 'У нас на раёне'

Пісня світла    За три роки до зйомок пісні Потапа й Насті, в 2005 році на ДВРЗ було знято кліп музичного гурту Mad Heads "Пісня світла". Уривок з Вікіпедії: "Mad Heads" — музичний гурт стилю рокабілі. Заснований у Києві в грудні 1991. В 2004 перетворився на ска панк гурт "Mad Heads XL".

   "Але як же ж можна не покритикувати альбом, ну хоч би трохи. Так що зараз буде "по-друге". Частина пісень настирно нагадує переспів мотивчику "Надія є". Що, в принципі, з точки зору саунд-продюсера гурту логічно. Адже саме оця пісня стала найбільш популярною і "форматною" для ефіру вітчизняних радіостанцій. Це пояснює спокусу її клонування. "Цигани" чомусь узагалі стійко асоціюються зі Zdob Si Zdub, а "Пісня світла" - така солодка-солодка, що аж гірка. Вперше стало ясно, що означає забагато позитивізму." - уривок з рецензії на альбом MAD HEADS XL "Надія Є", 2005 рік.



Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Відео" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):